Yisizhah

Ras:           Tiefling – female
Leeftijd:      25 jaar
Profession: Magus
Alignment:  Neutral
Deity:          Pharasma

Yisizsah is opgegroeid bij haar oom en tante Sarvin en Mellisan Varandin. Ze woonde in het stadje Gundrun in the Worldwound. Van haar ouders weet ze niet veel. Over haar moeder werd nooit gesproken en haar vader werd altijd afgeschilderd als een slecht figuur. Ze hoorde eens een keer dat haar vader een prinses zou vermoorden, hoe vreselijk. Maar uiteindelijk schijnt hij als een held gestorven te zijn. Ze bleef ook maar vragen over haar moeder, maar het leek wel alsof die nooit had bestaan.

Op school stond ze bekend als iemand die meteen van haar afsloeg als er iemand opmerkingen over haar maakte en ze kon goed vechten. Er werd dan gefluisterd: “Dat heeft ze van haar vader, dat was ook zo’n vechtersbaas.” Thuis werd ze er dan door oom en tante over aangesproken, niet dat ze er wat van aantrok.

Op 16 jarige leeftijd kreeg ze een opleiding tot magus. Het was een lange en zware opleiding. In het begin had ze er ook totaal geen aandacht voor en ze was al bijna weggeschopt door magus Radovan. Maar door smeken van haar tante mocht ze het een jaar overdoen. En na zes jaar had ze haar opleiding voltooid en kon ze het in de praktijk brengen.

Nadat ze na een avondje stappen had uitgemaakt met haar vriend sloop ze stilletjes naar binnen om oom en tante niet wakker te maken. Maar die sliepen nog niet, ze hoorde hen praten: “We hebben toch heel wat tijd in dat kind geïnvesteerd maar er komt niets uit. Het kan ook niet anders met een vechtersbaas als vader en dan, oh een moeder die bezeten was.”
Ze schrok hier zo van en rende het huis uit. Ze vertrok en woonde een tijdje in Silver Mount. Ze zwierf langs kroegen daar de drank wel lekker smaakte. Ondertussen kon ze gelukkig wel haar geld verdienen als magus want anders was ze zo blut. Een lekker drankje kon ze toch niet laten staan.

Op zekere dag vertrok ze naar Brevoy, ze zou daar een baan aangeboden krijgen in New Stetven. Maar helaas ze was te lang onderweg. “Tsja, in die ene kroeg in Grayhaven hadden ze ook zulk lekker bier. Nu ja misschien komt er wel nog een kans op een baantje.”
Een paar dagen later kwam er een reiziger, die was in Ellorica geweest en begon te vertellen over een lekker drankje dat daar geschonken werd: “Lorebrew? Dat moet ik ook maar eens proberen.”  Dus een paar dagen later ging ze op weg naar Ellorica.

Yisizsah is niet opgewassen tegen een Giant Owlbear en sterft op 6 pharast 4712: Lorelei loopt inmiddels de achterste grot in. Ze ziet rechts nog een klein gangetje en achterin zit nog weer een opening naar een omhoog lopende gang. Yisizsah neemt nog een potion. Vanuit de achterste ruimte komt nu een Giant Owlbear tevoorschijn, hij lijkt ontzettend kwaad. Catori wordt flink geraakt door het beest en gaat neer. Cheveyo trekt Catori weg bij het monster vandaan. Dan gaat ook Yisizsah neer. Een opgeroepen Earth Elemental weet de Owlbear te doden. Maar helaas is het voor Yisizsah te laat, ze is inmiddels overleden aan haar verwondingen. Rincewind weet Catori weer bij te brengen.