Oreon

Ras:           Human – male
Leeftijd:      22 jaar
Profession: Paladin
Alignment:  Lawful Good
Deity:          –

Oreon is als wees opgegroeid nabij New Stetven. Zijn pleegouders bezaten een bovengemiddelde boerderij, het resultaat van een klein beetje adellijk bloed dat zijn pleegvader had. En hoewel zijn pleegfamilie z’n best deed hem deel van de familie te voelen, voelde Oreon zich toch altijd een beetje anders dan de rest en was hij veel op zichzelf.

Op zijn 12de jaar, toen Oreon in de middag klaar was met zijn klusjes voor de dag, ging hij er zoals zo vaak weer uit op avontuur. Toen vond hij naast een boom een mooi zwart paard met mooie teugels, maar geen bereider. Hij sloop dichterbij maar het paard had hem al snel in de gaten en keek hem indringend aan. Oreon liep voorzichtig op het beest af, maar het beest bleef gewoon staan en leek ook te snappen dat hij geen kwade bedoelingen had. Bij het beest aangekomen zag hij dat ernaast op de grond een Elf lag. Ze was zwaar gewond en niet meer bij kennis, ze was gehuld in een prachtig armor. Oreon wist het paard te overtuigen om hem te helpen en samen werkten ze haar weer in het zadel. Hij sprong achterop het paard en hield haar stevig vast. Hij mocht niet aan de teugels komen, maar het paard leek basis aanwijzingen te snappen en zo kwamen ze aan bij de boerderij.

Na een week was lady Emraeal, zoals ze zich voorstelde, weer genezen. Ze was een ridder in dienst van de koning en overvallen op weg naar de hoofdstad. Als dank voor zijn goeie daad nam ze Oreon in dienst als Squire met toestemming van zijn pleegouders. Een paar maanden later verdween het hele huis Rogarvia en kwam er een nieuwe koning van het huis Surtova. Gedurende de tien jaar die volgde groeide Oreon uit tot een knappe paladijn. Waar zijn bijzondere krachten als paladijn vandaan kwamen heeft Oreon nooit begrepen. Een vaste god heeft hij nooit aanbeden, maar zijn goeie daden werden altijd beloond.

Lady Emraeal had in Restov een document gekregen en samen reden ze naar Oleg’s Trading Post. Daar vlakbij werd een karavaan aangevallen door bandieten en ze waren net op tijd om die af te slaan. Emraeal was echter door de bandieten leider zwaar verwond en ook Oreon had wat kruisboog pijlen opgevangen. Zo reden ze met de karavaan mee naar Oleg’s Trading Post en al snel hadden ze een genezeres gevonden. Lady Emraeal zei, kijkend naar zijn schouder, dat hij zijn schild de volgende keer wat hoger moet houden en vertelde voordat ze geholpen werd dat hun reis er samen opzat. Het document uit Restov was voor hem, een kans om zich te bewijzen. Oreon voelde zich verdrietig, maar ook blij voor een nieuwe uitdaging terwijl hij, met twee pijlen in zijn schouder, wachtte op zijn beurt bij de genezeres.

Oreon wordt in zijn rug geschoten in het gevecht in het bandietenkamp op 26 calistril 4710: De ene bandiet is ondertussen afgemaakt, maar dan komt er vanuit het kamp nog een bandiet aanlopen, gevolgd door nog twee bandieten. En na een paar welgemikte pijlen van een van de bandieten gaat Aurelia halverwege de rivier neer. Oreon springt dan de rivier weer in en gooit een potion bij Aurelia naar binnen. En Deyaneira gebruikt haar healing gave om Aurelia er weer boven op te helpen. Even later horen we vanuit het kamp nog wat rumoer. Maar de eerste serie bandieten liggen inmiddels plat. Aurelia loopt verder het kamp in en ziet nog weer twee bandieten staan. En dan ziet Deyaneira ook nog drie bandieten staan als ze naar voren loopt, een van hen is de vrouw met de bijlen. De vrouw met de bijlen slaat Aurelia neer en even later slaat ze ook Deyaneira neer. En om de slachting compleet te maken schiet een andere bandiet Oreon in zijn rug neer. Rincewind besluit te vluchten in deze uitzichtloze situatie.