Nikolay Medvyed

Ras:           Human – male
Leeftijd:      23 jaar
Profession: Cleric
Alignment:  Chaotic Good
Deity:          Cayden Cailean

Nikolay Medvyed leefde zijn jonge jaren in welvaart. House Medvyed is in het bezit van het bos van het land, Gronzi Forest. Daar wordt door middel van jagen en bosbeheer, vlees, huiden en vooral veel hout verkocht aan iedereen die het maar wil kopen. Nikolay is echter niet zo’n jager of houthakker, met mooi weer wil hij best meehelpen, maar als het guur en koud is, zit hij veel liever binnen aan een biertje.

Nobiliteit is voor Nikolay altijd een makkelijk iets geweest. Bij het roepen van zijn naam gingen vaak deuren open of werden kroeggevechten plots snel afgerond in zijn voordeel. Zijn positie in de rangorde van Medvyed is hem echter totaal ontgaan. Hij zal een verre neef van Lord Gurev Medvyed, heerser van House Medvyed, zijn, maar echte details zijn hem nooit bijgebleven.

Zo kwam hij op een goeie dag een priester van Cayden Cailean tegen om deze na een felle strijdt onder tafel te drinken al was het maar net aan. Redelijk bekend met Silverhall, besloten de twee samen op te trekken en alle kroegen aan een zware inspectie te onderwerpen. Deze tocht duurde uiteindelijk een aantal weken waarbij de rozige buurten niet werden gemeden. Er werd gestreden om elke hand van een dame en gevochten om elk laatste biertje voordat ze bij sluitingstijd uit een kroeg gezet werden. Uiteindelijk werd Nikolay een priester van Cayden Cailean.

Een paar jaar later in New Stetven ving Nikolay geruchten op van plannen om met steun van Restov the Stolen Lands weer terug te halen. Hij kent dat gebied alleen van de verhalen over bandieterij en allerlei monsters die er moeten leven. Het lijkt hem wel wat om daar vrijheid te brengen en als er dan nog damsels gered moeten worden dan zegt hij daar ook geen nee tegen. Zo’n ‘charter’ heeft hij echter niet, maar als priester kan hij mensen weer genezen en zich altijd nog op zo’n manier nuttig maken.

Hij besluit om van zijn centen een mooi harnas te kopen en slijpt zijn rapier eens goed. Dan koopt hij toch nog maar een groter zwaard. In zijn grote handen blijft zo’n rapier maar een iel ding en hoewel hij er niet goed mee kan vechten, komt dat zwaard vast van pas. De dames van plezier waarschuwden nieuwere meisjes ook altijd voor zijn ‘grote handen’. Dan gaat hij op weg naar Oleg’s Trading Post, volgens oude verhalen een stevige vesting met alle voorzieningen om expedities naar de wildernis te ondernemen en Brevoy te beschermen.

Nikolay wordt gedood door een Giant Centipede op 14 pharast 4710 in een holen stelsel onder een boom: Nikolay loopt als laatste naar de rand en voelt eens aan de touwen. Hij trekt er een paar los. Maar er blijven er nog wel een paar hangen. Hij denkt er over om toch maar via de grond te gaan. Het spinachtige beest weet Elgan vast te pakken. Dan komt er weer een groep Mites aan. Even later horen we weer het getik. Lorelei wordt geraakt en ze ziet een Giant Centipede. Ze voelt zich ineens wat slap. Ze weet uit de buurt van de Centipede komen. Ook Elgan voelt zich inmiddels wat minder sterk. Nikolay prevelt een spreuk en hij wordt groter, en hij klimt gemakkelijk omlaag. Elgan weet het spinachtige wezen te doden. Nikolay gaat neer als hij flink door de Giant Centipede geraakt wordt en hij overlijdt even later. Uiteindelijk weet Elgan de Giant Centipade af te maken. We gaan nog even bij Nikolay kijken, maar helaas Nikolay is niet meer.