Lorelei

Ras:           Half-Elf – female
Leeftijd:      28 jaar
Profession: Ranger
Alignment:  Neutral
Deity:          Desna

Lorelei is geboren in Rostland en groeit op in een jongensinternaat als dochter van de directeur. Haar moeder heeft ze nooit gekend, zij wilde niets weten van haar bastaard dochter en heeft haar direct na de geboorte bij haar vader achter gelaten. Opgroeien in een omgeving met alleen maar jongens is niet zonder gevolgen, en Lorelei klimt net zo hard in bomen en speelt met de jongens alsof ze een van hen is.

Tot de pubertijd intreed is dit geen probleem, daarna merkt haar vader dat Lorelei het wat moeilijk begint te krijgen en stuurt haar een tijdje op pad met haar tante, die zichzelf als scout verhuurt aan koopmannen en andere groepen reizigers en ze veilig de wildernis rondleid. Er gaat een wereld open voor Lorelei en al trekkende door de Rostland plains en de aangrenzende bossen met haar tante leert ze zich het ranger vak bekwaam maken. Ze vindt het heerlijk om sporen te zoeken en te volgen, is al snel beter dan haar tante met de boog en leert haar mannetje te staan bij de onderhandelingen met de koopmannen. Als haar vader haar vraagt weer terug te komen naar het internaat omdat hij haar mist, geeft Lorelei wel gehoor aan de oproep maar eenmaal weer thuis is het al gauw duidelijk dat het echt haar huis niet meer is. Lorelei mist de wildernis en haar werk daar vreselijk en vraagt haar vader haar weer terug te sturen.  Bovendien is een volgroeide dochter toch wat te veel afleiding voor de jongens in het internaat en dus krijgt Lorelei toestemming terug naar haar tante te gaan.

Op een dag begeleiden Lorelei en haar tante een groep kooplui uit New Stetven naar Restov. Onderweg stoppen ze bij Oleg’s Trading Post en aldaar aangekomen gaat haar tante wat inkopen doen. Terwijl Lorelei lekker een pintje zit te nuttigen ziet ze vanuit een ooghoek een ielig kereltje in een stoffen gewaad naar haar kijken. Ze doet net of haar neus bloed, maar het mannetje blijft maar kijken. Op een gegeven moment spreekt hij haar aan en leert ze dat zijn naam Rincewind is en hij samen met wat mede-avonturiers op pad is gegaan om the Greenbelt te verkennen, maar dat liep niet zo goed af. Hij heeft een nieuwe ranger nodig en vraagt of Lorelei oren naar de klus heeft. Lorelei is meteen enthousiast!! Ze ziet het helemaal zitten, wat een avontuur! En dit is haar kans om te bewijzen dat ze het ook alleen kan, dat haar tante haar goed opgeleid heeft. Lorelei moet het wel eerst even aan haar tante voorleggen maar die ziet het ook wel zitten, Lorelei is klaar om haar vleugels uit te slaan.

Lorelei wordt gedood door een Black Dragon in de moerassen nabij Lake Hooktongue op 11 rova 4714: En nadat we hier een dag rondlopen zien we hier uit het moeras wat wezens te voorschijn komen. Ze vinden ons wel lekker en komen op ons af. Rincewind bestudeert ze eens even, het zijn Black Dragons, maar veel weet hij er niet van. Na de eerste acid breath van een van de Dragons, cast Catori een spreuk die iedereen beschermd hiertegen. De Dragons zijn vrij sterk en al gauw gaat Lorelei neer, ze sterft bijna onmiddelijk. Het schild van Catori beschermd het lichaam van Lorelei tegen meer acid schade van een breath maar het heeft voor haar geen zin meer.