KM_06_68

Aflevering 68 – 16 pharast 4715

We komen terug in Driewater. De mensen die getroffen zijn door de verschijnselen van het water hebben dit nog steeds. Jhod is druk bezig om deze mensen te genezen. We zoeken hem op en hij zegt dat hij er alles aan gaat doen om de mensen weer beter te maken. We gaan terug naar Ellorica en brengen daar de nacht door.

De volgende dag gaan we weer terug naar de tuin in Thousand Voices. We staan nu bij de standbeelden. Catori trekt het zwaard en ze merkt dat er wat op gaat lichten en ze voelt een binding met het wapen, maar het zakt vrij snel weer af, het pulseren blijft. Maar het lukt niet om de portaal naar de Thousand Breaths te openen. Misschien gaat het de volgende dag wel. We besluiten om nog maar een stukje land te onderzoeken. We gaan naar het westen en het is hier nog steeds bos, maar we vinden hier niets interessants.

We gaan dan weer terug naar de tuin en Catori besluit dat ze zich beter gaat voorbereiden, door te mediteren. Ze probeert het weer en het zwaard gloeit meer en ook zij gloeit mee. Ze staat nu in verbinding met een andere realm. Ze ziet nu het hek een beetje verdraaien. Het wordt stiller en dan opent de portal. Er zit een arcanische ondertoon in. We lopen door de portal tussen de standbeelden door. We zien de zwaarden van de standbeelden ook even oplichten. We komen op een slingerend pad en de bomen zijn hier hoger als normaal. Het is erg stil voor het bos, maar het lijkt wel alsof we fluisterende stemmen horen. Maar het zwakt snel weer af, het zal wel uit de lucht komen. We kunnen amper tussen de bomen doorkijken, en dan zien we al snel andere bomen staan. Tussen de bomen groeien allemaal doornstruiken. We gaan het pad op en volgen het. Het pad slingert verder. We lopen een uurtje of drie door en we zien in de verte een open ruimte, en langs het pad loopt een rivier. De opening is een grote vijver.
We komen dichterbij en we zien zwarte zwanen over het meer heen vliegen. Het zijn er meer dan in Driewater. Er zit ook een draaikolk in het water. Er is een smal strand en een rivier loopt verder het bos in. Catori verandert in mensenvorm en trekt het zwaard. Om het meer heen staan allemaal dode bomen. Het water in het meer is donker. Het is wel heel rustig. Ze verandert terug in elemental vorm en gaat weer vliegen. Ze ziet niet aan de zwanen of er energie in zit. Dan kijkt ze naar beneden in de draaikolk en ziet daar ook geen energie, maar als ze weer op kijkt ziet ze dat de bomen beginnen te bewegen en onze kant op komen. Het zijn Treants. Ze lijken door de bliksem geïnfuseerd zijn. Het wordt een fel gevecht. Rincewind is niet helemaal zichzelf en roept geen beesten op tijdens het gevecht, maar voor de verandering lukt het om zijn disintegrate te gebruiken. En uiteindelijk is het Rosie die het gevecht beëindigd. We zien dat het zwaard weer meer begint op te lichten. De draaikolk wordt rustiger. En in de Thousand Breaths wordt wat recht gezet. We kijken nog even of de Treants wat hebben en we vinden een ring, een ring of regeneration.

We gaan verder het pad af. Na een uurtje lopen zien we dat er standbeelden langs de zijkanten staan, van humanoids, tijgerachigen enzovoorts. Rincewind kijkt eens maar ziet er geen magie op. Het zijn gewoon standbeelden. We lopen verder en we zien dat het lijkt alsof de bomen een soort van huid hebben en we zien een soort van gezicht. Als we nog iets verder lopen lijkt het alsof ze ook met elkaar praten. We luisteren alsof we horen wat ze zeggen, maar het is iets heel vreemds is, iets buitenaards. We schudden het van ons af. We lopen weer door. We gaan nog een anderhalf uur door. Er ligt een sneeuwdek over het gebied, het sneeuwt er. Het lijkt wel een kerkhof, maar dan heel groot. Er staat een oude toren. En bij de rand van een meer staat een laag gebouw van marmer, een soort van opslag. Het wordt hier kouder. We lopen wat dichter bij en het blijft kouder worden. We besluiten om terug te lopen naar een warmere plek en te gaan slapen.
Rosie krijgt een heftige nachtmerrie. Het beeld van de vleesbomen en de standbeelden jagen haar na. Ze wordt achtervolgt door vreemde wezens. Ze wordt wakker en een Mindflayer hangt boven haar hoofd. Ze voelt dat hij tegen haar aanpraat, in die rare vreemde taal. Maar ze weet het van zich af te schudden. De Mindflayer verdwijnt maar in de verte ziet ze een zwarte raaf. Dan wordt ze echt wakker. Ze vertelt aan Catori, die de wacht had, wat ze gezien heeft. Maar Catori was niets opgevallen. Ze valt weer in slaap.

De volgende dag roept Rincewind wat paarden op en Catori geeft Rincewind en Rosie endure elements. Het lijkt niet dat we sneller gaan met de paarden. We zien de standbeelden en de vleesbomen niet meer bij het pad staan. En we krijgen de indruk dat er geen nieuwe dag is. We gaan naar de toren en gaan op onderzoek uit. De weg gaat tussen de toren en het marmeren gebouw door en de rivier stroomt verder en wordt breder. Het gebied is hier bewoond door een Giant, waarschijnlijk een Frost Giant, misschien zijn er hier meer aan de sporen te zien. We gaan naar de toren, bij de toren zien we twee Frost Giants staan. Het lijkt dat er meer rondlopen. Tussen de grafzerken zien we er nog en stuk of drie rondzwerven. Heeft dit ook te maken met een plek in onze wereld. Dit lijkt wel de Tors of Levenies in Varnhold.