KM_06_70

Aflevering 70 – 21 pharast 4715

We staan in de sneeuw te overleggen wat we nu gaan doen. We kijken eerst eens goed om ons heen. We zien de grafstenen die her en der verspreid omver liggen, we zien het mausoleum en de toren. We besluiten om eerst bij de toren te gaan kijken en we lopen richting de toren. Bij de toren zien we geen deur, maar opening en binnen een spiraaltrap naar boven. Catori beklimt de trap en boven gekomen ziet ze dat ze over de bomen uit kan kijken. Rincewind is haar gevolgd. Catori kijkt naar het noorden en ze ziet een grote pilaar, er loopt een pad heen. Daarachter ziet ze nog een toren en verderop ziet ze een kasteel. Ten oosten ligt een klein meertje achter het mausoleum. Catori en Rincewind overleggen heel even en komen dan omlaag. We gaan nu eerst bij het meer kijken. Het water is niet eens bevroren en het stroomt richting het meertje waar de zwanen zwommen. Om de gehele open vlakte heen staan bomen. We besluiten om het pad naar het noorden richting de pilaar te nemen.

We lopen het pad op en langzaam gaan we verder en na tien minuten is de kou en de sneeuw helemaal verdwenen en na nog eens tien minuten zien we allemaal vreemde bloemen langs het pad en deze bloemen bewegen. Rincewind kijkt er eens naar en hij denkt dat het volledig onbekende bloemen zijn. Rincewind pakt een stokje en raakt een bloem aan, de bloem geeft wat sporen af. Rincewind heeft er wat van ingeademd, hij doet een stapje achteruit en hij lijkt er weinig van overgehouden te hebben. Maar toch hij verliest wat van zijn wijsheid. Hij staat een beetje dom tegen zichzelf te praten. En even later verliest hij nog wat wijsheid. Hij slaat Catori met zijn staf, en dan komt hij weer bij zijn positieven. Het lukt Catori niet om te bepalen waar Rincewind last van heeft maar Kyrmanath komt erachter dat hij een nightmare vapor poison heeft ingeademd. Ze geneest hem ervan. Catori weet zijn wijsheid te herstellen.

We lopen weer verder, en we laten de bloemen met rust en na zo’n twee, drie uur lopen komen we bij de pilaar. We zien een cirkelvormige open plek. De toren staat in het midden, en bovenop de pilaar zit een grote zwarte Crow, hij zit er stil en hij kijkt onze kant op. Catori bestudeert hem eens goed en komt erachter dat het een echte Crow is. Hij is heel ver weg, de toren staat ruim een kilometer van ons af en is flink hoog. Rincewind en Catori vliegen naar de pilaar toe, ze zijn nog geen twee minuten onderweg of ze horen een luid gekras. Ze kijken richting de Crow en ze zien dat hij hun kant op komt vliegen. Hij komt vrij snel dichterbij en hij steekt zijn klauwen uit, het gevecht begint. Rincewind roept vier Rocs op. De Crow weet Kyrmanath in zijn bek te pakken maar krijgt dan meteen een paar flinke klappen van haar. Hij vliegt omhoog en laat Kyrmanath vallen. Ze staat gelukkig weer op. Rosie, bevangen door een angstaanval, slaat op de vlucht en rent heel hard weg. Maar de Crow begint flink gewond te raken en vliegt terug naar zijn pilaar. Catori vliegt als Air Elemental achter hem aan en verandert dan in een Earth Elemental om dan bovenop de Crow te vallen. Maar helaas dit lukt niet helemaal en zij stort neer. We proberen zo snel mogelijk dichterbij te komen, één van de Rocs is in de buurt en weet dan uiteindelijk de Crow te doden. Als we bovenop de pilaar aan komen vinden we nog wat aan glimmend spul, ter waarde van 20.000 GP. Tevens vinden we nog een staf of conjuration en een instant fortress. Catori laadt het zwaard weer een beetje bij. We zien tevens dat de Planes weer wat verder uit elkaar drijven. De open plek lijkt weer tot leven te komen, het lijkt wel wat op de velden rond Ellorica, maar de pilaar lijkt toch niet in dit beeld te passen.