KM_06_64

Hoofdstuk 6 – Sound of a Thousand Screams

Aflevering 64 – 02 kuthona 4714

We verlaten het kasteel en nemen het lijk van Rosie mee. We teleporteren eerst naar de White Rose abbey en gaan naar Evindra om het zwaard en de sjaal terug te brengen. De natuur hier begint weer een beetje bij te trekken. We gaan de grot in op weg naar Evindra. Catori geeft de sjaal aan Evindra, ze is allerter en vrolijker als wat ze voorheen was. Ze neemt de sjaal aan en zegt: “Ik ben nu weer helemaal compleet.” Ze gaat verder: “Het is goed dat jullie het zwaard ook gevonden hebben. Irovetti wilde het toch niet teruggeven. Toch is het maar goed dat het zwaard niet bij Nyrissa terug is.” Ze wacht even en vervolgt: “Ik ben door de heersers van de Fey wereld opgedragen om het zwaard van Nyrissa genaamd Briar te bewaken. De Shadowy Feys hebben mij opgedragen om dit zwaard te bewaren. Het zwaard is te waardevol voor een rebel, zoals Nyrissa om te bezitten. Nyrissa is ooit verliefd geworden op een van de oudsten. De andere oudsten vonden het niet goed en hebben hen verbannen. Ze stuurden een Jabberwock op haar af om haar te doden en haar geliefde werd verbannen naar de Shadow world. De bedreiging was dat zij zich ook als oudste ging zien. Ze heeft de aanval van de Jabberwack overleeft, maar nadat ze ontsnapte liep ze de armen van de oudsten in. Ze hebben haar gevangen en een nieuw oordeel geveld. Ze hebben een deel van haar ziel en geest weggehaald waarmee ze lief kon hebben en haar naar de Prime world gestuurd. Het zwaard met haar liefde is naar de Material plane gestuurd. Nyrissa was al bezig met deze krachten en ze heeft een gebied gevonden in the Prime world: the Thousand Screams. Ze heeft het gebied uitgekozen omdat het dicht bij de Material plane ligt. Het moet hier the Thousand Voices heten. Nyrissa weet veel over de Fey en ze loopt ook vaak rond in de Material plane. Irovetti was ook een soort geliefde van haar en ze zal nu ondertussen wel weten dat jullie het zwaard hebben. Ze wil gewoon het zwaard weer terug, voor haar kracht en ook om een ouder te kunnen zijn. En ze wil een deel van de Material plane verweven in de Prime world.” Evindra weet niet wanneer dit gaat gebeuren maar ze zal er nu druk mee bezig zijn. Er zijn ook vreemde natuur gebeurtenissen bezig, waar Nyrissa waarschijnlijk verantwoordelijk voor is. We hebben nog even de tijd maar het verdient onze aandacht. Evindra wil graag in de buurt van het zwaard blijven en vraagt of ze mee kan reizen. We vertellen dat we eerst terug gaan naar Ellorica. Ze heeft geen ervaring met steden, maar ze wil wel mee. Catori geeft haar wat kleding en biedt haar boomhut aan waar ze kan verblijven. Ze vertelt nog: “Het zwaard is door een druïde gedragen, en komt uit de Prime World. Ik weet niet wat alle krachten zijn. Maar als je er wezens uit de Prime World mee verslaat wordt het intelligenter en neemt het de krachten over.” We besluiten om de nacht hier door te brengen.

De volgende dag gaan we terug via de teleport naar Ellorica. Catori gaat aan de slag met haar magie om een plek in haar boomhut te maken waar genoeg water is voor Evindra. Daarnaast houdt zich bezig met haar natuurwerk en haar zweettent voor visioenen. Kyrmanath en Rincewind gaan naar Jhod met het lichaam van Rosie. Jhod begroet ons: “Ik heb jullie een tijd niet gezien. Wat is er allemaal gebeurd?” We vertellen wat er met Rosie is voorgevallen. Hij gaat meteen aan de gang om Rosie weer tot leven te wekken. Als Rosie weer in het land der levenden is vraagt ze meteen om whiskey. Rincewind vraagt of ze weet wat er gebeurd is maar dat weet ze niet meer. Ze weet ook niet waar ze geweest is. Rincewind geeft haar de Rod of Razers.

We gaan ons nu weer bezighouden met het stadsbestuur. Het gaat nog steeds voorspoedig in Ellorica. We besluiten om Pitax te annexeren. We zijn nu officieel een koninkrijk.