KM_05_63

Aflevering 63 – 02 kuthona 4714

De ruimte is rijkelijk versierd, overal staan sculptures, er is een mooi fonteintje in de muur gemaakt. Er hangt een gordijn en daarachter horen we water stromen. Het is een zeer luxueuze slaapkamer. De vrouw is inmiddels in een Naga veranderd. Het gevecht begint meteen. Kyrmanath sprint naar voren en roept tegen de Naga: “Ben jij soms Nyrissa?” Ze sist terug. Irovetti heeft vreemde wapens bij zich, een er van is een soort stok waar allemaal mesjes uit vandaan komen. Het gevecht is zwaar en er is weinig ruimte nadat Rincewind een stel Dire Tigers oproept, er worden stevige klappen uitgedeeld. Rosie gaat de strijd aan met Irovetti en hij weet haar zeer hard te raken en ze gaat neer. Ze sterft dapper. Kyrmanath weet de Naga te doden. Dan kunnen we ons concentreren op Irovetti. En even later weten de gesummonde Dire Tigers van Rincewind Irovetti af te maken. We kijken nog even naar Rosie, ze is gedood. Ze ligt er zo verschrikkelijk bij, gemangelt door dat nare wapen van Irovetti.

We besluiten de ruimte even van zijn waardevolle item’s te ontdoen en vinden voor 10.000 gp aan items. Op de Naga, een Spirit Naga, vinden we een amulet, een spell storing amulet of mighty fists. En op Irovetti vinden we vier potions of lesser restoration, een scroll of heal, een scroll of restoration, een scroll of teleport en een wand of hold monster, een ring of protection, een cloak of resistance, boots of speed, een mithril breastplate en een amulet of natural armor. Ook vinden we nog een rod of razors en een mindrender baton. Het zijn geen magische items maar technische wapens, daarom zien ze er ook zo vreemd uit.
We kijken nog even in de grot achter het gescheurde gordijn. We zien standbeeld van Irovetti in de muur weggewerkt achter het water. Het droge gedeelte van de grot loopt een eind door. Catori gaat het water in, ze merkt dat er stroming in het water zit, wat toch wel vreemd is. Ze kijkt nog even in afgeschermd gedeelte en ze vindt twee geheime deuren. Ze kijkt achter de ene deur, de gang erachter loopt heel lang door en komt uit in de Pitax river. Dan kijkt ze achter de andere deur. Ze ziet een ondergelopen grot. Er zitten allemaal kristallen op de muren. In het midden van de grot ziet ze een zwaard met een sjaal er om heen. Deze zweven in het water, alsof ze niet door het water aangeraakt worden. Catori pakt het zwaard en de sjaal. Ze kijkt nog eens naar de wanden met kristal en ze ziet dat het erg fragiel is. Ze komt weer terug. Het zwaard is veel meer dan dat het lijkt, het heet Briar. Het handvat is wat groenig, en het blad wordt rood. Aan de sjaal merken we niet iets van magie, maar het is wel van een heel vreemde stof.

We gaan weer naar boven en we verlaten het kasteel. We besluiten dat de mindrender baton vernietigd moet worden, het is een te gevaarlijk voorwerp. We bedenken dat Rosie die Rod of Razors misschien wel wil gebruiken, het is een wapen met veel mogelijkheden en ze heeft helaas zelf ondervonden hoe gevaarlijk dat ding is. Maar dan moeten we haar wel eerst weer tot leven wekken.