KM_05_62

Aflevering 62 – 02 kuthona 4714

De voorste Tiger valt Rosie aan, gelukkig is de eerste klap mis, maar even later weet hij Rosie te grijpen. Maar dat laat ze niet op zich zitten en met een paar flinke tikken weet Rosie hem te doden. En ook de tweede Tiger wordt vrij snel gedood. Het hok waar de Tigers in zaten heeft niet veel bijzondere inhoud, wat stro en wat rotzooi.

We gaan weer verder op onderzoek en we zien een trap omhoog. Vlak voor de trap zit aan de rechter zijde een deur. Catori opent de deur, achter de deur ziet ze een grote ruimte en uit de ruimte komt een koele bries. De ruimte heeft ijsachtige wanden. Dan komt er iets groots aan. Kyrmanath weet zich te herinneren uit de geruchten, dat er in de kelders van het paleis een Remorhaz moet zitten. En ja, die Remorhaz komt op Catori af. Rincewind graaft in zijn geheugen wat hij van die beesten weet. Remorhazes zijn grote magische beesten, ze reageren op geluid. Ze zijn immuun voor vuur en kou, normaal leven ze in koude gebieden. Als je ze aanraakt krijg je hitte schade. Ze kunnen een mens doorslikken. Catori kijkt eens goed in de rondte of ze geheime deuren ziet, maar ze ziet alleen wat resten van wat ooit mensen zijn geweest. Catori gaat snel terug en sluit de deur. Ze hoort een luide bonk tegen de deur en de deur beweegt. We gaan de trap op omhoog en boven zit weer een deur. Catori opent de deur en komt in de arena, die we al eens eerder gezien hebben. Achter ons horen we de deur versplinteren. De arena heeft aan de overkant ook een deur. De Remorhaz komt onze richting op. We besluiten om het beest in de arena op te wachten. Een van zijn eerste acties is Rosie aan te vallen en haar vast te grijpen. Het beest wordt van alle kanten aangevallen. Dan verdwijnt Rosie in de mond van de Remorhaz. Ze blijft terugvechten doet hem flink schade van binnenuit. Kymanath doodt uiteindelijk de Remorhaz en snijdt Rosie er uit.

We gaan weer terug naar de ruimte waar de Remorhaz vandaan komt. Rosie onderzoekt de ruimte en ziet dat de wanden alleen maar van ijs zijn. Rincewind ontdekt dat het hier op magische wijze koud gehouden wordt. Catori onderzoekt de ruimte ook nog een keer maar het is alleen maar ijswand, nergens zit een doorgang.

We gaan weer terug en Rosie kijkt nog eens goed in de gang. Maar daar zit ook niets. We gaan terug naar de arena en openen de deur aan de andere zijde. Hier is een trap naar beneden. We gaan omlaag en komen in een cellencomplex. In een aantal cellen vinden we nog wat overblijfselen van mensen, sommige half afgekloven of verbrand, zo te zien werden de gevangen gebruikt om de Remorhaz te voeden. Ook hier vinden we geen geheime deuren. Rincewind ontdekt nog iets magisch in een hoek van het cellencomplex. Er zitten in een krat nog wat magische wapens en armor die we meenemen, maar echt bijzonder is het verder niet.

We gaan weer naar boven en gaan richting het solarium. Ergens was daar nog een kamertje met een trap er in. We gaan daar naar beneden. We komen in een vrij schaars beklede kamer. Er zit een deur in de kamer. Catori onderzoekt de ruimte. Er staan kratten en dozen in met voedselvoorraden. Catori probeert de deur te openen maar hij is op slot. Rosie beukt een paar keer flink op de deur en dan barst hij open. Er achter zit een grote wijnkelder. Rincewind gaat op zoek naar dure wijn, en zowaar hij vindt wat dure flessen wijn, veertien stuks van 300 gp per stuk en hij vindt vijf flessen met een witte roos er op van 1.000 gp per stuk, uit de White Rose Abbey. Ondertussen is Rosie aan het rondkijken en ze vindt een geheime deur achter een wijnrek. Ze schuift het rek aan de kant, wat makkelijk gaat. Het is hier wel stoffig, alsof de deur een tijd niet gebruikt is. Achter de deur zit een halletje met een trap omlaag. En na een paar wentelingen komt de trap uit bij een deur, het is hier erg stoffig. Catori onderzoekt de deur, die is op slot. Rosie probeert ook deze deur in te beuken. Na een paar pogingen breekt hij open. Erachter zit een kleine ruimte, met een heel smeuige opmaak. Er staat een groot bed in de ruimte. Irovetti staat in de ruimte met een vreemde vrouw, die langzaam in een grote Snake verandert.