KM_05_55

Aflevering 55 – 10 lamashan 4714

We hebben een hevige discussie over de diefstal van Chivalry. Rosie zegt dat ze er niet verantwoordelijk voor is maar Catori en Kymanath vinden van wel, ze stond voor hem in. Rincewind besluit om Catori en Kyrmanath ieder 2.000 gp uit de pot te geven. Hiermee is het probleem de wereld uit.

Ons leger bestaande uit het leger van Ellorica, de Centaurs en de Kobolds staan nu tegenover het regiment uit Pitax, het leger Trolls, die hun Oni leider missen, en de Wyverns. We zien dat de magie van Catori duidelijk zijn sporen heeft nagelaten op hun krachten en hun moraal. Kesten vertelt ons dat de Kobolds inzetbaar zijn voor het maken van vallen, daar zijn ze speciaal voor opgeleid, met bogen vechten kunnen ze echter niet. We discusieren nog even, maar al gauw beseffen we dat de tijd dringt. Dan begint de aanval. De strijd begint een beetje slecht voor ons, onze aanvalslegers zijn een beetje aan het klungelen. Maar dan wordt er fel op de Wyverns aangevallen en die trekken zich toch wel snel terug. De Kobolds stormen nu op de Trolls af en na een geslaagde aanval beginnen de Trolls ook op de vlucht te slaan. De strijd begint heftig te worden, het is nu een strijd tegen het aanvalsleger van Pitax. We besluiten dat het Kobold leger voldoende heeft gedaan en trekken ze terug om ze in de toekomst weer te kunnen oproepen. Na veel flink heen en weer beuken krijgt ons leger de overhand en dan slaat het leger van Pitax op de vlucht. Uit het strijdtoneel weten we nog voor 70.000 gp aan materialen te vergaren als oorlogsbuit. Kyrmanath verzamelt nog wat Wyvernvlees, er moet natuurlijk goed gegeten worden om weer op krachten te komen.

We gaan ons weer bezighouden met het stadsbestuur. Na de veldslag gaat het weer de goede kant op met de stad. Er vindt een wijziging plaats in het stadsbestuur. Rosie wordt Warden en Targ wordt aangesteld als beheerder van de Elgarena. We zijn nog steeds op zoek naar een spymaster. We sturen wat sendingen naar onze steden en we krijgen na een paar dagen een bericht uit Fort Hooktongue dat Satinder Morne wel interesse in deze functie heeft. We bouwen het land weer wat uit en het wegennet wordt uitgebreid.

We horen nog twee geruchten vanuit de omgeving van Pitax. Er is een Remorhaz, die door koning Castruccio Irovetti gevangen is in de dungeon van zijn kasteel. En we horen dat er een grote groep Hill Giants, die op Mastodons rijden, deze kant op komen. Ze zijn gestuurd door koning Castruccio Irovetti. Catori gaat eens te rade bij de Nature Spirits. Ze zijn blij dat de veldslag gewonnen is, maar ze zijn bang van wat er nu te gebeuren staat. Rincewind wil eens kijken of hij er achter kan komen waar de Oni gebleven is. En hij haalt Jhod er ook bij. Er zijn wat flarden informatie dat hij ver is teruggetrokken. Hij was de generaal van de drie legers. Maar verder screening op hem geeft alles duister aan. We willen eerst nu op onderzoek. Rincewind en Catori kijken eens of ze kunnen achterhalen waar we heen moeten reizen. White Rose Abbey ligt 50 mijl ten noorden van Pitax, tegen de Branthlend Mountains aan. De Glanebon Uplands, waar Pitax in ligt, bestaan uit voornamelijk grasland met in het noordwesten nog wat bergen. En ten zuiden van de Abbey is het bos van the Thousend Voices. Catori weet nog los te krijgen bij haar natuurgeesten dat de Waterspirit Evian is. Ze zit ondergronds opgesloten. We gaan op zoek naar een aanhanger van Cayden Cailean, Jhod gaat met ons mee. De man vertelt: “Ik heb nog wel wat informatie voor jullie.” Hij vertelt waar Pitax ligt en vertelt over een driesprong van rivieren. De ene rivier gaat naar het westen, en de andere naar het oosten. Ten noorden van Pitax is allemaal grasland, ten westen ligt het bos, en dan beginnen al snel de bergen. En ergens langs de rand van de bergen staat de Abbey. Catori wil de Water Spirit scryen, maar dat zal heel moeilijk zijn. Ze probeert het een keer, ze merkt dat ze geen weerstand ondervindt. Ze ziet iets heel vreemds, een grot met een vijver in het midden. Maar het beeld centreert op een waterklok die heen en weer beweegt.