KM_05_54

Aflevering 54 – 10 lamashan 4714

Rosie gaat naar de Rince en daar ziet ze haar vriendje Chivalry zitten. Ze gaan in gesprek over of er nog wat te verdienen valt in deze stad vanwege de belegering. Ze besluiten om wat te gaan drinken. Rincewind komt binnen en heet Rosie welkom in de Rince en ze stelt haar vriend voor. Rincewind vraagt aan Rosie om wat te vertellen over haar vriend. Maar ze zegt dat hij zich beter zelf voor kan stellen. Hij vertelt wat over zich zelf, natuurlijk alleen wat hij los wil laten. En Rincewind is tevreden als Rosie voor haar vriend instaat. Chivalry verwacht zijn beloningen te halen bij wat minder ‘bedeelde’ vijanden.

Ondertussen is ook Kyrmanath in de Rince aangekomen. Dan komt Kesten met wat berichten.
Het leger ziet er nu goed uit met de nieuwe armor dus moet het vijandelijk leger wel sterk zijn willen ze winnen. De Centaurs zijn rustig en staan in afwachting van wat er staat te gebeuren, ze verlangen naar de strijd. De Kobolds moeten wel zo snel mogelijk in het leger worden opgenomen, ze zijn wat brutaal en moeten goed aangepakt worden. Kesten vertelt dat de Trolls aangestuurd worden door een Ogre mage. Hij leeft nogal decadent en stuurt alles aan vanuit een grote opgebouwde tent. Hij komt deze tent waarschijnlijk niet uit. En er zijn verontrustende berichten vanuit de landerijen ten zuidwesten van Ellorica, er vallen mensen zomaar dood neer, er zijn wel wat verwondingen te zien, maar wat er precies gebeurt is onbekend. Haps heeft dit allemaal bekeken maar kon er niets mee en is er maar uit veiligheid weggegaan. Rincewind kijkt eens in zijn geheugen en denkt dat er onzichtbare wezens in het spel zijn. Catori komt nu ook naar binnen en vertelt dat ze de tent gezien heeft. Het front van het vijandelijk leger is net buiten het bereik van de boogschutters. De tent wordt er nu heen gebracht. We overleggen of we richting de tent geteleporteerd kunnen worden, daar dit nu de grootste bedreiging is. Maar Rincewind vertelt dat hij ons niet exact naast de tent gezet kunnen worden, omdat hij niet precies weet waar hij heen moet. Maar Jhod schiet te hulp, met behulp van Erastil kan hij een spreuk casten waarmee hij een beeld kan vormen van de omgeving waar wij heen moeten.

Jhod heeft een bak met water opgehaald waarover hij een spreuk doet. We zien langzaam het vijandelijk kamp verschijnen, en dan gaat het beeld over naar Trolls die een tent aan het opzetten zijn. Dan laat Jhod het beeld van de omgeving zien zodat Rincewind een plek kan vinden om ons er heen te teleporteren. We wachten totdat de tent staat en dan zien we alleen nog twee Ogre achtige types voor de tent op wacht staan. We weten bij Bokken nog wat potions of invisibility te halen. We maken ons gereed en ons leger stelt zich op.

Catori vliegt er heen, ze ziet alles wat er om de tent heen gebeurd en ze ziet waar de Trolls heen lopen. We wachten op het geschikte moment en Rincewind teleporteert ons er heen. Chivalry onderzoekt het doek van de tent. Hij komt erachter dat er iets magisch over de tent in gecast. Hij weet dit te verwijderen en snijdt een gaatje om er doorheen te kijken. Hij ziet een best decadente tent met allerlei kasten, een hemelbed en een bureau. Er staan ook nog twee bewakers binnen bij de ingang en bij een boekenkast staat de magier. Het is een vrij stevige vent in een rood harnas, hij heeft een blauwe huid, wat duidt op een Ogre. Hij heeft een groot zwaard op zijn rug hangen. De bewakers hebben ook een groot zwaard. Maar na een betere kijk op de Ogre’s blijken het Oni te zijn. Chivalry snijdt een groot gat in de tent waar wij doorheen kunnen en we vallen aan. Het is een heftige strijd. De magier raakt zwaar gewond en teleporteert weg. Rosie raakt ondertussen ook zwaar gewond. En als dan de laatste Oni gedood wordt geneest Kyrmanath Rosie. Dan doorzoeken we de tent. Catori houdt ondertussen de boel buiten in de gaten en ziet dat er wat Trolls richting de tent komen. Chivalry kijkt in de boekenkast en vindt een paar kostbaar uitziende boeken. Het dunste boekje verbergt hij in zijn kleren, maar dat valt onhandig op de grond. Het andere boek geeft hij aan Rincewind. Rincewind ziet dat het boek geschreven is in Ignan, de taal van vuur, maar wat het waard is weet hij niet. Rincewind zoekt nog op magie, hij vindt niet veel, maar dan toch op een tafel vindt hij nog een klein kistje. Er zit een beveiliging op het kistje. Chivalry probeert het weg te halen, maar dat lukt niet, maar het gif van de dart die er uitkomt doet hem gelukkig niets. Rincewind opent het kistje, er zit voor 12.000 aan gp in en 25.000 gp aan gems. En tevens zit er een ring in en een item, een ring of minor energie resistance tegen cold. En een iridescent resistant ioun stone. We horen nu van Catori dat de Trolls naderen. We doorzoeken nog even snel de Oni’s en vinden nog voor 7.500 gp aan wapens en harnassen. Dan teleporteren we weer terug naar Ellorica.

Kesten komt op ons af en hij zegt: “Jullie zijn weggeweest, hebben jullie belangrijke informatie?” We vertellen wat er gebeurd is en dat de mage weg geteleporteerd is. Loy is nu ook gearriveerd en vraagt: “Is hij ver weg?” Maar dat weten we helaas niet. Chivalry weet in een moment dat we niet opletten de ioun stone te bemachtigen en vliegt weg. Hij heeft zijn beloning gepakt. Rincewind laat hem gaan, maar met Rosie zal nog een hartig woordje gespoken worden, ze stond immers voor hem in.