KM_04_51

Aflevering 51 – 29 arodus 4714

We besluiten om nu eerst terug te gaan naar Ellorica. De stad heeft ook weer onze aandacht nodig. Dat neemt weer enige tijd in beslag. Voor we weer klaar zijn met alle beslommeringen in de stad zijn we een week verder.
We vernemen dar er een voedseltekort heerst in de omgeving maar nadat we wat vervoer geregeld hebben is dat probleem snel opgelost.

We gaan weer op verkenning uit bij Lake Hooktongue en we komen in een moerasgebied. Dan ziet Lorelei azuurblauwe bloemen, ze vindt ze mooi. Catori kijkt er eens naar, het zijn Azure Lillies, die zitten vol met giftige pollen die verlammingsverschijnselen veroorzaken. Catori plukt er eens wat. Ze weet er twee te ruineren, maar van de overige drie weet ze de pollen te plukken. We trekken door naar het zuidoosten. Het is hier nog steeds moerasachtig. En nadat we hier een dag rondlopen zien we hier uit het moeras wat wezens te voorschijn komen. Ze vinden ons wel lekker en komen op ons af. Rincewind bestudeert ze eens even, het zijn Black Dragons, maar veel weet hij er niet van. Na de eerste acid breath van een van de Dragons, cast Catori een spreuk die iedereen beschermd hiertegen. De Dragons zijn vrij sterk en al gauw gaat Lorelei neer, ze sterft bijna onmiddelijk. Het schild van Catori beschermd het lichaam van Lorelei tegen meer acid schade van een breath maar het heeft voor haar geen zin meer. Dan besluit Rincewind, die ook zwaar gewond is, dat we moeten vluchten en teleporteert ons naar Ellorica, het lijk van Lorelei meenemend. We weten dat Lorelei haar wens was om in het bos begraven te worden. De brewery komt in handen van de stad en er moet goed voor Hooty gezorgd worden. Met tijd zal er vast een nieuwe brouwmeester opduiken die de brewery zal beheren.