KM_04_48

Aflevering 48 – 7 sarenith 4714

We bedenken plannen ter meerdere eer en glorie van Ellorica. Daarna dragen we ook zorg voor onze andere steden en besluiten we om de naam van Fort Drelev te veranderen in Fort Hooktongue. Daar Oleg altijd druk bezig is met het vervoer van goederen voor ons geven we hem een mooie vliegende bezem die mensen of goederen kan vervoeren.

We besluiten dat het dan toch weer tijd wordt om op weg te gaan en we teleporteren naar Fort Hooktongue. We gaan eerst langs Terrion Numesti en vertellen dat we de Boggards verslagen hebben. Hij vertelt dat hij recent nog klachten heeft gekregen van vissers die lastig gevallen zijn door groepen Boggards, maar zuidelijker als dat wij geweest zijn. We vertrekken daarom naar het zuidwesten om op onderzoek te gaan. We komen weer in grasland terecht. We onderzoeken het gebied en brengen het in kaart. Dan gaan we naar het oosten en doorzoeken dit gebied op Boggards. Nadat we hier geen Boggards gevonden hebben gaan we door naar het oosten en komen weer in moerasgebied. We doorzoeken ook dit gebied. We vinden een spoor, dit zouden Boggards kunnen zijn. Het spoor trekt naar het noorden. Maar dan hoort Lorelei het geluid van een reptielachtig beest. Het beest springt direct de bosjes uit en valt aan. Het is een grote Basilisk. Na een paar aanvallen raakt Lorelei versteend. Rincewind weet Lorelei met een spreuk weer tot leven te weken en even later stort de wervelwind Catori neer als een grote klomp steen. En tot overmaat van ramp raakt Lorelei ook weer versteend. En ook de opgeroepen Giant van Catori raakt versteend. Uiteindelijk weet Kyrmanath de Basilisk af te maken. Kyrmanath neemt wat bloed af van de Basilisk en smeert Catori en Lorelei in en ze komen weer tot leven. Kyrmanath haalt wat vlees van het beest af. Rincewind vindt in het beest nog twee edelstenen ter waarde van 6.000 gp. Dit is wel een speciaal soort Basilisk, waarschijnlijk door invloeden van buiten af. “Arcanature, net als die super grote Owlbear,” denkt Catori.

We volgen nu de gevonden sporen en na een paar uur zien we een soort dorpje aan de waterkant. Het moeras lijkt wel een beetje opgehoogd hier. Lorelei ziet wat beweging in het dorp echter het lijkt meer een kleine nederzetting. De wezens die Lorelei in het dorp ziet zijn inderdaad Boggards.