KM_04_47

Aflevering 47 – 20 desnus 4714

Rincewind weet te vertellen dat de Giants goed stenen kunnen gooien, ze kunnen hard lopen en heel hard slaan. Maar Rincewind voelt zich niet lekker, hij is te druk bezig met de Rince, hoe hij zijn winst moet vergroten, en is er nu met zijn hoofd totaal niet bij. Dus met zijn drieën gaan we op de Giants af. Het gevecht is kort, ze zijn niet al te sterk en Lorelei schiet de laatste vrij snel neer. We gaan de grot in, het is er erg donker. Lorelei gooit een verlichtingsstaaf naar binnen. Ze ziet wat kapotte kratten en uit elkaar getrokken mensen liggen. Er zijn geen magische items aanwezig. Catori gaat eens door de grot heen en ziet dat er allemaal bouwmateriaal ligt. Het is niet veel geld waard maar we kunnen het wel gebruiken. We slaan een kamp op en Rincewind teleporteert naar Tatzlfort om te vertellen dat ze hier bouwmaterialen kunnen ophalen.

De volgende dag gaan we weer naar het oosten. We trekken door een heuvelachtig landschap. Dan gaan we weer verder naar het oosten, ook hier is het nog steeds heuvelachtig. Aan het einde van de tweede dag slaan we een kamp op. We zitten in ons kamp en ineens horen we vanachter wat gesis. En even later horen we het nog een keer. Lorelei gaat eens kijken en ziet een groep beesten onze kant op komen. Lorelei denkt dat het Wolves zijn, maar ze zien er wel slanker uit en ze hebben iets van wat op vleugels lijkt. Catori kijkt eens en denkt dat het Dragon-achtigen zijn. Ze komen dichterbij en we zien dat ze hun vleugels niet gebruiken, maar ze hebben zes poten. Het blijken Dracolisks te zijn. Ze vallen aan en na verloop van tijd kijkt er een Lorelei aan en ze raakt versteend. Het gevecht is heftig maar dan weet Catori de laatste Dracolisk af te maken. Rincewind weet met moeite uit te leggen dat we Lorelei moeten insmeren met het bloed van de Dracolisk. Zo gauw we dit gedaan hebben komt Lorelei weer tot leven. We gaan nu maar slapen.

We gaan weer verder naar het oosten. We komen weer in grasland. We doorzoeken ook dit gebied en we lopen nog een klein heuveltje af en zien de rivier. We zien in de verte een brug. We gaan er heen Catori vliegt vooruit. Ze ziet dat het een grote massief stenen brug is. Op de brug staan wat standbeelden, twee aan de ene kant, twee aan de andere kant en vier in het midden. Ze ziet geen mensen over de brug lopen. De standbeelden zijn iets van Dragon-achtigen, Wyverns. Dit moet uit de tijd van Choral de veroveraar zijn, denkt Catori. Ze komt terug en vertelt wat ze gezien heeft. We gaan op weg naar de brug. Rincewind bevestigt dat het uit de tijd van Choral komt. Catori en Lorelei kijken eens richting de brug maar ze zien niets bijzonders. We gaan de brug over en komen veilig aan de andere kant. We gaan weer verder naar het oosten en komen weer door grasland. Als we dit gebied doorzocht hebben gaan we via een teleport naar Ellorica.

Lorelei rent naar haar brouwerij en naar Hooty. Maar Hooty is er niet. Ze test de eerste afdronk van de whisky en die is goed. Ze heeft al wat sollicitatie brieven voor een trainer voor Hooty, maar Rincewind zegt nog even te wachten, misschien weet hij nog wel iemand. Een personeelslid vertelt dat Hooty vrij rondloopt en ook vaak bij de wacht zit. Lorelei gaat hem even zoeken. Ze gaat richting de stadswacht en die stoeien wat met hem. Zo gauw hij Lorelei ziet komt hij op haar af. Ze praat nog wat met Targ. Die vertelt dat de nieuwe wapens goed bevallen. Het is rustig in de stad. Kyrmanath gaat bij haar restaurant kijken. De Tiger is goed bevallen en ze heeft er leuk aan verdiend. Ze kijkt eens wat ze met de Ahuizotl kan en ze weet een leuk recept te maken. Catori gaat bij haar herbalist shop kijken en gaat op zoek naar nieuwe mogelijkheden.
Dan gaan we ons bezighouden met het bestuur van ons rijk.
Er groeien extra mooie wilde bloemen rond de stad wat het aanzien hiervan omhoog brengt.