KM_04_44

Aflevering 44 – 12 gozran 4714

Lorelei legt aan met haar boog en dan valt ook Kyrmanath Zorek aan. En na een kort gevecht gaat hij lachend neer. We vinden op Zorek een holy symbol of Gorum, een light fortification hide armor en een anarchic spear. In de ruimte vinden we niets magisch. Lorelei controleert de deur en ontgrendelt hem. Ze opent de deur.

Ze kijkt in de kamer die achter de deur zit en ze ziet tien brandende vuurkorven, overal ligt bloed en stukjes van lijken op de grond, er staan een aantal Bloody Skeletal Champions en bij een trap staat een stevige man met een groot great sword. De Skeletals komen naar voren en vallen aan. En dan schreeuwt de man wat over: “Ik, Armag, zal jullie vernietigen.” En hij probeert de Skeletals opzij te duwen. Hij komt tegenover Kyrmanath te staan. Na een paar harde tikken van hem gaat Kyrmanath neer en valt hij Catori aan. Één van de Champions probeert Kyrmanath de genadeklap te geven, maar hij wordt net op tijd door Catori gedood. Catori weet daarna gelukking op tijd het gevecht te beslechten. Kyrmanath wordt genezen door Catori. We vinden op de Skeletals voor 11.000 gp aan wapens en op Armag vinden we drie potions cure serious wounds, een breastplate met armoured spikes, een amulet of natural armor, een ring of protection, een belt of physical might en we zien een zwaard. Het zwaard is niet evil. Het is een keen great sword. Als we het zwaard uit de handen van Armag halen zien we zijn gezicht veranderen. Rincewind bestudeert het zwaard eens maar hij kan er niets aan zien. Hij vindt wel een link naar Gorum. Er staat een  tekst op het zwaard in een vreemde taal: ‘Ovinrbaane’ vertaald uit het barbaars ‘de vijand van alle vijanden’. Rincewind schrikt er toch wel van en stopt het zwaard voorzichtig weg, er zit wel veel kracht in dit wapen en het heeft een eigen wil, is deze wil Armag? In deze ruimte is verder niets meer te vinden. Lorelei gaat dan naar de deur achter in de ruimte. Deze is niet magisch beveiligd maar zit wel op slot. Lorelei ontgrendelt hem en opent hem. We komen weer in een ruimte en we zien een licht verhoogde plaat met daarop een kist van zwart steen. Aan de rechterkant ontdekt Lorelei een geheime deur. Op een muur staat een inscriptie van een machtig barbaar. Het gezicht lijkt op het gezicht van Zorek toen hij nog het zwaard vasthield. Lorelei onderzoekt de ruimte. Lorerelei en Kyrmanath proberen de kist te openen. In de kist liggen wat overblijfselen van iemand. Hij heeft een mooi harnas, een hide armor met armorspikes, en een heavy steel shield met een afbeelding van een Tiger. Dit moet de tombe van Armag de Barbarian zijn. Het schild duidt op de Tigerlords.

Lorelei probeert de geheime deur te openen, wat haar vrij gemakkelijk af gaat. Er is een kleine ruimte met een altaar. Er staan ook nog twee kisten. En aan de wand aan kettingen hangen twee dames, geheel naakt. Het zijn Sophelia en Tamary. Rincewind begroet ze, hij vertelt dat we op zoek naar hen waren en ze krijgen wat kleren. Ze zijn blij dat ze weer vrij zijn. Ze vertellen: “We zijn hier vastgehouden totdat de echte Armag weer opstond, dan zouden we de furie van Armag over ons heen krijgen. Wat dat ook moge zijn. De barbaren van de Tigerlords zorgden wel goed voor ons.”
Dan kijken we even bij de kisten. We vinden 600 pp, 12.000 gp, 20.000 sp en 500.000 cp. En we vinden nog een bag of holding en nog  voor  13.000 gp aan juwelen en edelstenen. Tevens vinden we ook nog een belt of giant strength, een paar horse shoes of speed, een necklace of fireballs, een pearl of power, restoration oitments, een ring of couterspells en een wand of heroism. We kijken even naar het altaar. Er staat een beeldje van Gorum op. Voor de rest is er niets bijzonders aan dit altaar. Catori vertelt aan de dames dat het met de andere drie dames goed gaat. We lopen naar buiten, we komen langs de diverse ruimten en zien dat de mist verdwenen is, de runes op de muur zijn ook verdwenen, alle vreemde dingen die we hier zagen zijn verdwenen.

We gaan eerst slapen. En de volgende dag laten we als eerste de ingang instorten zodat niemand meer bij het graf van Armag kan komen. We teleporten naar Fort Drelev en brengen de dames naar hun ouders. Terrion is zeer blij zijn dochter weer levend te zien. Hij kan ons met geld belonen, maar hij wil zich inzetten voor Fort Drelev en zich binden aan Ellorica. Dan zegt hij ook nog dat hij van de mensen gehoord heeft dat het handelen over de rivier in het noorden wat moeilijk verloopt. Er is een groep Boggards die de boten tegen houdt. Lorelei heeft wel ideeën om er een brouwerij te openen. Er wordt ’s avonds een feest gegeven, waar wij natuurlijk bij aanwezig zijn. We slapen daar de nacht.

De volgende dag teleporteren we naar Ellorica.