KM_04_43

Aflevering 43 – 12 gozran 4714

Kyrmanath deelt nog wat genezing uit. Dan gaan we weer verder. Lorelei gaat weer voorop en komt bij een trap die omhoog gaat en daar is weer een illusionaire wand, erachter zit weer een deur. Lorelei weet zonder problemen de deur van het slot te krijgen en ze opent de deur. Er achter zit een cirkelvormige ruimte met een viertal pilaren erin. Ze ziet drie deuren, een links, een rechts en een aan de overzijde. Er zit een dome over de ruimte heen. In het midden van de ruimte staat een groot metalen harnas. Catori kijkt er eens aandachtig naar, ze ziet er niet veel bijzonders aan, maar ze ziet wel wat magie op het harnas. Er zit ook wat magie op de deuren. Rincewind bestudeert het harnas eens en vindt diverse spreuken om het harnas bijeen te houden. We trekken ons wat terug en Rincewind stuurt weer een Pony naar binnen. Er gebeurt niets. Kyrmanath loopt de ruimte in en meteen verschijnt er in het harnas een Construct, met een gelijkenis van Gorum, het is een Iron Golem. Hij kan een giftig gas uitstoten en hij is immuun voor spreuken. Hij geneest met vuur en wordt sloom door electriciteit. Het wordt een kort en heftig gevecht, hij deelt wat rake klappen uit maar Lorelei maakt hem af.
Lorelei kijkt nu naar de linker deur, ze krijgt het slot eraf en opent de deur. Ze ziet een gang waarin twee zijgangen zitten en op het eind zit een deur. Ze loopt door en kijkt in de zijgangen, het is er weer mistig. Ze loopt naar de deur en weet zonder problemen het slot te openen. Ondertussen weet Catori de mist te verdrijven en ziet aan beide kanten weer een klein kamertje. Rincewind kijkt even in de kamertjes en grijpt waardevolle spullen bij elkaar ter waarde van 3.100 gp.

Achter de deur zit een grote kamer, in de kamer staan palen van aan elkaar gesmede wapens. Op deze palen staat een metalen plateau en er onder hangt een groot rad. Rincewind ziet wat magie op de plaat. Lorelei komt met het idee om eerst naar de andere deur te gaan om de dames te redden, daar deze ruimte geen andere uitgang meer biedt. Catori kijkt nog even snel in de ruimte. Ze ziet dat het rad onder de metalen plaat hangt en er boven loopt een ijzeren stang naar het plafond van de ruimte. Lorelei onderzoekt ondertussen het slot van de tegenoverliggende deur in de ronde ruimte en ontgrendelt het slot. Ze opent de deur. Het ruikt er muffig achter. Ze ziet een gang met nog een klein stukje bewerkt steen wat al gauw overgaat in een grotachtige gang. Ze ziet even later een grote grot, er zit een grote steenkolom in. Ze kijkt eens om de hoek en ziet een clifwand omhoog waar allemaal stalagmieten op staan. Rincewind gaat opzoek naar magie wat hier niet aanwezig is, totdat er wat pijlen onze kant op vliegen. Vanaf de clifwand komen wat Skeletals omhoog. Het vreemde is dat er nog wel wat vlees op de Skeletals zit. Het zijn Bloody Skeletal Champions, ze hebben wat meer kracht uit hun vorige leven, het zijn Barbarians geweest. We gaan er flink op los en het is dit keer Catori die het gevecht beslecht. We doorzoeken de Skeletals en vinden voor 11.000 gp aan wapens. We teleporten de clifwand op en zien daar dat de grot nog doorloopt, maar er is niet veel bijzonders meer te zien, de grot loopt dood. We gaan terug en zien dat er achter het grote rotsblok nog een deur zit.

Lorelei controleert de deur en ze ontgrendelt het slot en ze opent hem. Ze ziet een vrij lange gang met weer wat mistige zijgangetjes. Maar op het einde van de gang ziet ze wat licht. Rincewind zit door zijn krachten heen en wil rusten, maar we vragen ons af of we dan nog wel op tijd zijn om de twee dames te redden. Rincewind besluit om vragen te stellen aan zijn familiair. De eerste vraag is: “Wordt het ritueel om Armag te laten opstaan, vandaag afgerond.” Het antwoord is: “Nee.” De volgende vraag is: “Zijn ze van plan om morgen het ritueel af te ronden?” Het antwoord is wederom: “Nee.” De laatste vraag is: “Is het waarschijnlijk dat de vrouwen morgen nog in leven zijn.” Maar hierop krijgen we: “Onduidelijk”.  We besluiten toch maar om door te gaan. Lorelei gaat weer voorop. Catori doorzoekt de mistige gangetjes weer en vindt voor 1.300 gp aan items. We gaan een trap naar beneden af. Lorelei scout weer vooruit. Voorzichtig gaat ze verder. Ze komt bij een tweede trap en dan ze ziet een grote deur. Ze ziet er wat licht doorheen schijnen. Ze controleert het slot, hij is niet beveiligd. En dan opent ze de deur. Ze ziet een wat grotere ruimte, die verlicht is door middel van vuurschalen die in de ruimte staan. Er zit een fontein in de ruimte. Ook staan er wat pilaren. Aan het einde zit er een deur. In de ruimte staat een man en die zegt: “Ik ben shaman Zorek. Divine guardian van de tombe van Armag. Jullie hebben om hier te komen al vele testen gedaan. En bij mij nemen jullie de laatste test, de test of faith, af.” De vuurschalen hebben de vorm van mooie vrouwen en de pilaren zijn versiert met afbeeldingen van Gorum. De man heeft mooie kleren aan en een veren tooi en een verenmantel. Hij zegt: “Als jullie mij werkelijk kunnen laten zien dat jullie staan voor kracht en strijd, alles waar Gorum voor staat, laat ik jullie passeren.” Kyrmanath loopt naar voren. Lorelei en Catori volgen. Kyrmanath loopt naar Zorek toe, en hij kijkt haar aan. Lorelei vraagt wat we moeten doen. Hij schudt zijn hoofd en valt aan.