KM_04_41

Aflevering 41 – 26 pharast 4714

Lorelei gaat op zoek naar sporen, en ze vindt er heel veel. Het zijn sporen van een grote Tiger. De sporen zijn hooguit een dag oud. Ze loopt het hol in en ze ziet dat er veel Humanoid lijken liggen. Ze kijkt eens tussen de spullen die er liggen en ze vindt een magische boog met magische items. Het is een animal bane composite longbow, en ze vindt een efficient quiver en twee arrows of animal slaying. En er liggen ook nog wat masterwork items. Dit moet het hol zijn van Speartooth. Het is de Sabre-teethed Tiger die gezocht wordt, hij heeft veel mensen gedood. Hij wordt door sommigen tot een soort godheid verheven. We besluiten om ons verdekt op te stellen in een opgeroepen tent. We wachten een tijdje en opeens zien we een vrij grote Tiger aankomen met een Pony in zijn bek, hij loopt richting zijn hol. Hij staat ineens stil en ruikt om zich heen. Hij laat de Pony vallen en komt op ons af. Het is vreemd dat er een tent staat maar als hij er tegenaan botst ziet hij ons en valt aan. Maar het gevecht is kort en de Tiger is niet meer. We halen zijn tanden er uit Kyrmanath neemt wat vlees af. Lorelei stroopt de huid van de Tiger. We besluiten om de nacht hier door te brengen.

De volgende ochtend gaan we weer verder met verkennen. We trekken het volgende gebied in. We gaan naar het noordoosten. Het gebied is heuvelachtiger. Met drie dagen weten we alles van dit gebied. Lorelei ziet in het noorden wat wezens in de lucht onze kant op vliegen. We stellen ons weer verdekt op en de wezens blijven in de lucht hangen, het zijn vier Chimera’s. We houden ons rustig en de wezens vliegen terug naar het noorden. Chimera’s hebben drie koppen, ze vliegen en zijn Dragonachtigen, ze zijn evil. We trekken naar het oosten. Dit is weer een gebied met open vlakten. Ook dit gebied kost ons drie dagen. We trekken verder naar het oosten en komen in een moerasachtig gebied. Ook hier zijn we weer drie dagen bezig. We komen weer bij het meer en we zien allerlei riviertjes het moeras in trekken, en we zien een grote rivier die richting het noorden stroomt. Catori laat een wind waaien om de mist te verdrijven.

Hierna teleporteert Rincewind ons naar Ellorica. We besluiten om eerst de buit te verzilveren en nieuwe inkopen te doen. We zijn een paar dagen hiermee bezig. Daarna gaan we naar Tatzlford om de Tiger tooths en de Dragonfly vleugels in te leveren. Voor de Dragonfly vleugels krijgen we van Borzaki een mooie cloak of resistance. En dan gaan we naar de stadswacht. De leider is verbaasd dat we Tigertooth verslagen hebben maar als hij de tanden ziet geeft hij ons de 5.000 gp beloning. Lorelei verkoopt de huid van de tiger aan de man. Dan vragen we nog of er nog meer opdrachten zijn. Er is een excentriek vrouwtje, Jennovieve Kensen, ze lijkt wel nobel. Ze heeft gehoord dat er legendarische paarden, Windchasers, ergens in het noorden rondlopen. Ze wil een van deze paarden en wil er 8.000 gp voor betalen.

We teleporteren weer naar het gebied waar we Chimera’s zijn tegengekomen. We willen nu eerst de dochters van de edelen bevrijden. We gaan naar het westen. Het is heuvelachtig en er loopt een rivier door het gebied. Het kost ons weer drie dagen. Als we om ons heen kijken zien we naar het westen en noorden nog meer heuvels. We kijken eens en we zien een heuvel die verticaal is afgesleten, er zitten kleine openingen in de wand. Rincewind kijkt eens of hij wat hierover weet en dan schiet er wat bij hem naar binnen, dit moeten de holen zijn van Aurumvoraxes zijn. Dat zijn magical beasts. Het zijn beesten met acht poten, ze zijn sterk voor hun doen en geven de indruk dat ze van metaal zijn. Ze worden gouden verzwelgers genoemd. Ze lijken op een soort kruising tussen Badgers en Weasels. We gaan het riviertje over en gaan naar het volgende gebied in het westen. Het blijft heuvelachtig. We zijn weer drie dagen bezig om alles in kaart te brengen. Maar vlak voor dat we het volgende gebied willen betreden zien we nog een grote scheur in een heuvel en we zien dat er wat in zit. Het is er wel donker, maar we zien een lijk. Catori kijkt er eens naar en gaat naar binnen. Ze bekijkt het lijk en het lijkt wel of de man er in is gegleden. Hij moet er al een tijdje in zitten. Dan ziet ze nog een glimmende plaat, het is een groot schild. Het wapen op het schild ziet er nobel uit. Maar niemand van ons herkent het wapen. Het is een heavy steel bashing shield. We gaan weer verder en gaan naar het noordwesten. Het is nog steeds heuvelachtig. We lopen een paar dagen door de heuvels en vinden hier niets bijzonders. Rincewind besluit om zijn familiair te raadplegen en een paar vragen te stellen. Hij vraagt of we naar het oosten moeten. Hierop wordt positief geantwoord. Op de vragen of we naar het noordoosten en noordwesten moeten gaan krijgt hij een negatief antwoord. We trekken naar het oosten, het is nog steeds heuvelachtig terrein. Catori probeert de dochter van Terrion te scryen. Ze ziet haar en de andere dochters in een kooi in een tent. Ze zijn met zijn vijven en ze zien er gezond uit. We doorzoeken het volgende gebied. Ineens horen we wat vreemd gebrabbel. Lorelei kijkt eens om zich heen en ze ziet achter een heuvel een gezicht. Rincewind kijkt ook die kant op. Het moet een Dark Naga zijn. Ze kunnen hufterig bijten en ze kunnen je gedachten beïnvloeden. Lorelei schiet er meteen een paar pijlen op af. Even later komt er nog een Naga aan. Kyrmanath raakt door een spreuk van deze Naga erg in de war. Maar even later weet Catori het gevecht te beëindigen.

We gaan verder en na enige tijd zien we tegen een heuvel wat tenten staan.