KM_04_40

Aflevering 40 – 18 pharast 4714

We staan in de ruimte, Erthran ligt er als hoopje stof bij. We doorzoeken de ruimte en natuurlijk de troon. Ook de guards worden onderzocht. Er hangen wat mooie kleden in de ruimte maar van echte rijkdom is hier geen sprake. Op de guards vinden we nog acht potions of cure moderate wounds en 4.000 gp. Catori kijkt nog eens in de ruimte waar baron Drelev heen vluchtte en ziet dat het luik naar beneden voorzien is van een paar deuken en het luik naar boven open staat. De deur naar de bibliotheek is nog dicht. We gaan naar binnen en we zien een heleboel boeken. We kijken of er interessante boeken bijzitten. Lorelei vindt wat notities en geeft deze aan Rincewind. En wat alchemie dingen geeft ze aan Catori. Catori kijkt er eens naar terwijl ze weer in Human verandert. Ze leest wat notities maar ze moet het echt bestuderen. Die magiër was aan het experimenteren met de Black Puddings om delen van hun als werp wapens te gebruiken. Maar dat is hem niet gelukt. Lorelei snuffelt nog wat verder en onder een bureautje vindt ze een kaart van het meer waarop Fort Drelev aangegeven staat en iets ten noord-westen een symbool van een grafsteen. We nemen de kaart mee.

We gaan de trap op naar boven en zien dat er nog een trap verder naar boven gaat. Er zit hier een deur. Lorelei opent de deur en ziet een mooie kamer. Deze is omgeven door satijn. Er hangen mooie kleden aan de wand. Ook zitten er nog twee deuren in de ruimte en aan het einde een dubbele deur. Rincewind kijkt er eens naar en ziet dat er op een van de schilderijen een twee koppige Dragon, Valemalorne, afgebeeld staat. En bij een ander schilderij ziet hij een afbeelding van Coral the conquerer. Lorelei opent een van de deuren en komt in een eenvoudige slaapkamer, deze is verder leeg. Ze kijkt eens door de spullen heen, dit moet de kamer van de magiër Imeckus zijn. Ze vindt een magische ring, een ring of protection. Rincewind kijkt eens en ziet allemaal opgeroepen spullen. Dan gaan we naar de rechter kamer. Lorelei opent de deur en we zien een grote balzaal met een kleed op de vloer en een tapijt aan de muur. Er zit in deze zaal nog een dubbele deur. In deze kamer zit niets bijzonders. Dan kijken we bij de dubbele deur, er zit een slot op maar dat is voor Lorelei geen probleem. Ze komt op het balkon en kijkt uit op de binnenplaats. Ze ziet een hek en daarachter zit de buitenplaats. Ze ziet daar de Giants rondstruinen. De andere dubbele deur moet ook uitkomen op een balkon.

We gaan nu verder omhoog. Dit is de bovenste verdieping. Hier zit ook een deur en deze wordt geopend. Er achter zit een gang. Het is hier netjes, zo te zien komt niet elke dag iemand. Links en recht zit een deur en verderop splitst de gang zich. We gaan door de linker deur, dit is de grote slaapkamer, dit moet de slaapkamer van baron Hannis Drelev zijn. Er staat een armor met een ceremonieel zwaard. Er staat ook nog een kast waar mooie kleding in zit. De spullen bij elkaar zijn 1.200 gp. Naast de kast ziet Lorelei wat aan de muur. Ze morrelt wat en er gaat een paneel opzij. Ze ziet een smal gangetje met een luik in de vloer. Ze probeert het luik te openen, maar dat zit op slot. We gaan nu naar de rechter deur en komen bij een andere grote mooie slaapkamer. Het ziet er leeg uit in de kamer maar achter het bed hoort Lorelei wat gehijg. Ze roept: “Kom maar tevoorschijn.” Er staat een vrouw op in aristocratische kleding en met een hoed op. Ze heeft een hondje in haar hand. Ze roept: “Juweeltje, pak dat vuige mens.” Ze gooit het hondje op de grond en die stormt op Lorelei af. Lorelei schiet het hondje dood en de vrouw wil Lorelei aanvallen met een mes. Catori schreeuwt nog om de vrouw in leven te laten, maar Lorelei laat haar boog spreken en ze doodt de vrouw. Catori wordt boos omdat Lorelei een weerloze vrouw heeft gedood en er worden wat stevige woorden gewisseld. De kamer is netjes en we vinden wat spullen. Een kroon ter waarde van 1.500 gp een ketting ter waarde van 500 gp en nog wat spullen met een waarde van 1.000 gp. We gaan het gangetje in en gaan naar rechts, we komen in een gasten slaapkamer. Dan gaan we naar links. We komen in een hele mooie kamer, hier staat een handgemaakt bed, er zijn hier houtsnijwerken van dieren en is hier een mooi uitzicht. Er heeft hier een vrouw gezeten, met mooie kleding, vrij open. Maar de vrouw is er niet. Zou dit de kamer van Quintessa zijn?

We discussiëren nu wat we gaan doen, terug naar Tatzlford of moeten we eerst de Giants afmaken, en wie geeft opdrachten aan de Giants? We besluiten om het lichaam van baron Hannis Drelev mee naar het binnenplein te nemen om aan de guards te laten zien dat wij nu de baas zijn. De eerste guard die we zien haalt zijn collega’s en we overtuigen ze dat wij de baas zijn. Maar de guards vertellen dat de Giants van Pitax zijn. We vertellen wat we gedaan hebben, en wat we willen, maar we moeten dan wel de Giants afmaken. Ze vinden het geen gek idee. Baron Hannis Drelev liet de Giants vrij en wist ze in toom te houden door ze veel eten te geven. Ze hebben veel mensen gedood, maar de stad moest in stand blijven. De Giants worden vanuit een hinderlaag afgemaakt. We zeggen tegen de guards dat we morgen ze weer toespreken. Een van de guards zegt dat er nog een aantal lords in de gevangenis zitten, Lorelei zegt dat we die bevrijd hebben. We controleren dat nog even, maar vinden niemand in de cellen.

De volgende dag gaan we terug naar Tatzlford. We lichten Terrion in over wat er gebeurd is. Dan komt Kyrmanath op ons af: “Zijn jullie hier.” Ze vertelt dat ze hier is om haar delicatessen te verkopen. Dus dit is ideaal voor een feest. Ze vraagt: “Waar hebben jullie Erthran gelaten?” We vertellen haar wat er gebeurd is. Ze vertelt dat ze wel weer mee wil op avontuur, ze is haar trauma te boven gekomen. We vragen aan Latricia of ze met Erthran contact kan zoeken. Ze gaat een kamertje in en doet wat rituelen. Ze komt terug en zegt dat er wat wordt gediscussieerd over de ziel van Erthran, maar hij wil niet terug komen. Ze vraagt of we nog wat nodig hebben, dan gaat ze naar de festiviteiten. Er heerst een feestsfeer in het dorp. Daarna gaan we slapen om weer fris de volgende dag terug te gaan.

We staan weer vroeg op en we besluiten om meteen weer terug te gaan. Rincewind teleporteert ons er heen, ook Terrion en Kisandra worden meegenomen. Terrion zegt dat het zijn zorgen baart dat zijn oudste dochter nog steeds gevangen zit in Pitax. Er zijn vijf dochters van de lords naar Pitax afgevoerd. Kyrmanath moet terug naar Ellorica met de spullen van Erthran. We spreken even met Satinder. En vertellen hoe we het fort bevrijd hebben. Kisandra is ook weer blij dat ze terug is. Hoe het met de Tiger lords zit is niet bekend. Maar Pitax is de bron van het kwaad. Daar zit lord Irovetti. Hierna gaan we snel terug naar Tatzlford.

Dan gaan we terug naar Ellorica. Oleg komt er meteen weer aan. Uit de kelder komt wat gestommel en daar komt Hooty aan. Oleg zegt: “Ik heb hem losgelaten en het lijkt wel of hij luistert, het is een echte ratten jager.” Hij weet al dat we in Drelev bezig zijn. We vertellen dat Terrion nu de baas daar is. Dan vertelt hij over Kymanath die flink aan het trainen is geweest. We stellen voor om een museum te maken over de geschiedenis van Ellorica. We vertellen dat we wat dochters van de nobelen van Fort Drelev moeten redden.
Lorelei gaat in haar brouwerij kijken. En Catori bezoekt haar kruidenshop. We blijven nog een paar dagen in Ellorica en wachten tot Kyrmanath terug is. We horen dan een gerucht. Tussen de Narlmarches en de Hooktongue Slough wordt de bevolking lastig gevallen door Bog Mummies. Deze moeten verslagen worden.
We besluiten om weer terug te gaan naar Fort Drelev en Kyrmanath gaat mee.

We gaan op onderzoek uit en trekken naar het noord oosten, we lopen langs het meer en gaan dan de binnenlanden in. Het is moerassig gebied. We doorzoeken dit gebied en we lopen door een moerassig stukje. De planten lijken hier anders dan in andere gebieden. Het is hier vuiler als wat we gewend zijn. Het ziet er beroerd, ziekig uit. Catori neemt eens polshoogte en dan komt er een wezen uit het water en stormt op ons af. Het is een Hezrou. Het gevecht is kort en heftig maar Kyrmanath beëindigt het. We onderzoeken het beest en in een soort drekkig hol vinden we wat edelstenen ter waarde van 9.000 gp. We doorzoeken de rest van dit gebied maar vinden hier niets bijzonders. We trekken verder naar het westen, het gebied wordt droger en het is hier grasland. We hebben dit gebied in een dag doorzocht. We lopen door een mooie vallei en we vinden sporen van een groot kwaadaardig wezen. We volgen de sporen en verderop zien we wat bosjes. De sporen lopen de bosjes in. We gaan er in en het begint nu te stinken. Er liggen karkassen, maar we zien geen wezen. Het loopt hier een beetje af en gaat onder de grond.