KM_04_39

Aflevering 39 – 18 pharast 4714

Lorelei onderzoekt het hek. Het is een stevig ijzeren hek en ze ziet dat aan de andere kant een hendel zit om het hek te openen. Rincewind roept een magehand op om de hendel om te zetten, maar dat lukt niet, het lijkt alsof de hendel vastgeroest zit. Dan roept hij een hulpje op die het hek met wat brute kracht kan openen, dit lukt uiteindelijk. We gaan het hek door en vervolgen de tunnel en komen bij een splitsing, een gang gaat rechtdoor en de andere gaat naar rechts. Lorelei luistert eens of ze wat geluiden hoort, in de rechter gang is het stil, maar vanuit de gang die rechtdoor loopt hoort ze wat ondefinieerbaars. Volgens Rincewind moeten we nu onder het fort zitten. We gaan de gang rechtdoor in en komen in een grotere ruimte terecht. Het lijkt alsof de zijkanten wat hoger zijn, net alsof we in een rivierbedding lopen. Aan de zijkanten zitten traptreden omhoog, en aan een kant is er ook een tunnel. Lorelei kijkt de tunnel in en het lijkt alsof ze een stenen muur ziet op het eind.  Ze loopt de gang in en komt bij de muur. Ze onderzoekt de muur, het is inderdaad een stenen muur. Catori ziet wat sporen op de grond en het lijkt alsof ze dwars door de muur heen lopen. Ze probeert of ze ook door de muur kan lopen maar dat gaat niet, maar even later vindt ze een geheime deur. Maar ze vindt niets om de deur mee te kunnen openen. We besluiten om eerst de andere gang te doorzoeken. Het is een kort gangetje wat uitkomt in een gesloten grot. Er staan wat kratten, in een van de kratten zit wat magie. Lorelei onderzoekt de krat maar ze vindt er niets gevaarlijks op. Lorelei trekt de krat open. In de krat vindt ze wat ingepakte rantsoenen en een bag of holding. Er zit veel in, de rotzooi laat ze voor wat het is maar vier potions of cure moderate wounds en vier potions of fly haalt ze er uit. Er zitten ook nog drie grote flessen in maar die stinken enorm. Catori kijkt eens of ze weet wat het is, ze kent de geur wel maar kan niet achterhalen wat het precies is.

We gaan weer terug naar de andere gang en lopen naar de geheime deur. Catori verandert in een Large Earth Elemental en kruipt onder de grond naar de andere kant toe. Ze komt in een kwart ronde ruimte die onder het stof zit, er staat een tafel in met een doek waarop wat edelstenen liggen en er staan wat kisten in de ruimte. Catori vindt geen sporen aan deze zijde van de stenen muur. Ze gaat op zoek naar de geheime deur, vanaf deze kant is hij lastig te vinden maar uiteindelijk weet ze de deur te vinden. Ze vindt wat aan de zijkant van de deur, een mechanisme waarmee de deur geopend kan worden. Catori morrelt er wat aan, maar de deur gaat niet open. Dan probeert ze de deur open te schuiven. Met heel veel moeite drukt ze de deur uit zijn voegen en staat hij op een kier open. Rincewind teleporteert ons door de openstaande kier naar binnen en Lorelei ziet nog twee geheime deuren in de beide wanden. Lorelei kijkt nog even bij de kisten, ze kan ze openmaken, in de ene kist vindt ze een breastplate en een longsword, een potion of dark vision, een potion of cure serious wounds en een potion of cure lesser restoration. Het wapen op de breastplate kennen we vanuit het dorp. Het is het wapen van huize Numesti, het huis van Terrion en Kisandra. In de andere kist zitten oude relikwieën. Ze kijkt eens of ze wat kan herkennen. Er liggen wat tanden in de kist. Een soort drakentanden weet Rincewind te bedenken. Maar onderin zit nog een glimmende ring, een ring of evasion. Rincewind wil hem wel hebben.
Lorelei onderzoekt de eerste geheime deur. Deze gaat gewoon open. Ze ziet een paar ruimtes met grote hekken, een soort van cellencomplex met stevige ijzeren hekken en balken. We horen iemand opstaan vanuit een hoekje. Rincewind ziet dat het Terrion is. Hij zegt: “We zijn gekomen om u hieruit vandaan te halen.” Lorelei opent de cel. We vertellen dat we zijn dochter gesproken hebben. Hij zegt: “Ik ben blij dat het goed met haar gaat. Ik heb rare dingen gezien, en ik ben wel toch wat gewend.” We geven hem een potion en hij komt wat bij. Hij is nog wat zwak maar het gaat weer. Hij vertelt: “Ik was het niet eens met baron Drelev en nu zit ik hier. Hij wilde mijn oudste dochter en die van andere lords aan de Tiger Lords meegeven. Ik verzette mij en dat pikte hij niet. Waarschijnlijk heeft hij haar nu meegegeven. Gelukkig is Kisandra ontsnapt.” Rincewind vraagt of hij weet hoe het fort eruit ziet. Hij vertelt: “Hierboven zit het fort met een stuk of drie verdiepingen er boven op. Het fort heeft een binnenplaats en een buitenplaats, maar daar wil je niet heen. Daar zitten die verschrikkelijke Giants. Baron Hannis zit zelf ergens in de toren. De broer van zijn vrouw moet hier ook zitten, die is wel aardig. Op een van de bovenste verdiepingen moet ook nog een bibliotheek zitten.” Verder vertelt hij nog dat hij een keer per dag eten krijgt. We vertellen over de geheime gang, hoe hij naar buiten kan komen. Hij wil naar Tatzlford gaan. Hij denkt dat andere lords aan de zijde van baron Drelev staan, omdat ze bang zijn vanwege hun dochters. We vragen wat hij wil. “Als baron Drelev verslagen wordt kan ik het bestuur van het dorp wel overnemen, maar dat zal niet in een dag gebeuren. Ik wil nu graag naar mijn dochter.” Rincewind geeft hem zijn breastplate en sword terug, die we gevonden hebben. Terrion is er heel blij mee. Rincewind vindt het te gevaarlijk als Terrion alleen op reis naar Tatzlford gaat dus teleporteert hij  hem erheen. Rincewind maakt nog even een bericht voor Latricia om uit te leggen wie Terrion is en geeft het aan hem mee.

Als Terrion weg is gaan we verder op onderzoek. Verderop in het cellencomplex zit nog een deur, Lorelei probeert hem te openen. Ze kijkt eerst door het sleutelgat en ziet een keldercompartiment. Ze doet de deur behoedzaam open. Ze ziet allemaal kratten en kisten staan. En er is een trap naar boven, naast de trap zit een deur. Ze onderzoekt de ruimte maar ze vindt niets vreemds. Dan hoort ze van boven aan de trap wat geluiden en ze hoort wat chainmail rinkelen. Er komen twee wachters omlaag. De ene zegt: “Hoorde ik daar wat of is dat die Numesti weer?” De ander roept: “Numesti rustig aan he.” Ze kijken even snel om zich heen  en gaan weer naar boven.
Lorelei opent nu de tweede deur in het cellenblok, erachter zit een wc. We gaan terug naar de kwart ronde kamer en gaan naar de volgende geheime deur. Met deze deur heeft Lorelei weinig problemen. We gaan naar binnen en zien twee ruim opgezette wijnrekken. Het is allemaal wijn uit Kyonin. Rincewind pakt twee dure flessen wijn eruit. Dan gaat Lorelei naar een deur achter in de ruimte. Ze krijgt deze deur niet open. De deur is echter niet met magie gesloten. Catori gaat als Earth Elemental onder de vloer door en komt in een schatkamer terecht. Ze vindt 200 pp, 1000 gp, 250 gp aan zilver en een paar stapels aan zilveren balken, ter waarde van 750 gp. Er moet nog wel meer hebben gestaan maar dat is er niet meer. Ze komt met de buit terug. We gaan weer terug naar de ruimte met de trap en stellen ons verdekt op. Rincewind roept wat met het stemgeluid van Terrion en de wachters komen weer omlaag. We vallen ze aan, het gevecht is kort. We onderzoeken ze even, we vinden twee potions of cure moderate wounds en twee potions shield of faith.

Lorelei kruipt voorzichtig de trap op naar boven en ze ziet de entree, een grote dubbele deur leidt naar buiten, en ze ziet een drietal deuren in de zijmuren. Ze luistert aandachtig maar hoort geen geluid. Ze kijkt om het hoekje van de trap en ze ziet dat in die gang ook een deur zit. En ook in de gang aan de andere kant van de trap zit een deur. Ze probeert de eerste deur te openen, deze is los. Ze kijkt door het sleutelgat en ziet dat dit een kledingkamer is, er hangt allemaal kleding in. Ze gaat even naar binnen en ziet er niets van waarde. Ze ziet in de vloer nog een luik, vreemd dat ze dat beneden niet gezien heeft. En ook in het plafond zit een luik. Ze loopt naar een volgende deur. Deze is ook weer los. Dit is een grotere kamer met werkbanken en gereedschap, er wordt hier van alles gemaakt. Maar ook hier ligt niets van waarde. Dan gaat ze naar de volgende deur. Dit is weer een wc. De volgende deur leidt naar een trap omhoog. En dan is de laatste deur aan de beurt. Erachter zit een mooie keuken, die doorloopt naar een opslag ruimte, maar ook hier vinden we niets bijzonders. In de keuken zit nog een deur met erachter een pantry.

We gaan naar boven. Er is een kleine hal met drie deuren. Lorelei luistert eens en hoort uit twee ruimtes wat geroezemoes. Ze gaat eerst naar de deur waarachter het stil is. Ze kijkt door het sleutelgat en ziet twee boekenkasten en een tafel en ze gaat naar binnen. Het is de bibliotheek, op een van de kasten ziet ze een soort Imp zitten. Ze gooit snel de deur dicht en vertelt aan Rincewind wat ze gezien heeft. Maar hij weet zo direct niet wat het wezen precies is. Rincewind stuurt een pony naar binnen, maar die komt gewoon weer naar buiten. Lorelei gaat weer naar binnen, en moet constateren dat het beest weg is. Ze gaat nu weer naar de gang en ze trapt de volgende deur in. We kijken de troonzaal in. Er staan wat snuisterijen in en om de hoek staat een lange tafel. Er zit een man op een troon in de hoek van de zaal en er zitten een aantal wachters in de ruimte. De man staat op en kijkt verbaast en roept: “Grijp ze.” Dit moet baron Drelev zijn. De wachters vallen aan. Op een gegeven moment hoort Lorelei wat lawaai alsof er een paneel verschuift en ze ziet baron Drelev weg gaan. Catori rent naar beneden om te kijken of baron Drelev door het luik verschijnt. Dan komt er een wizard de troonzaal in en die laat de opgeroepen Stone Giant van Catori verdwijnen. De Imp komt nu ook terug, het is echter een Dust Mephit. Baron Drelev komt ook weer te vooorschijn. Dan doet de wizard een spreuk en gaat Erthran neer, hij vergaat tot stof. Catori weet de wizard te veranderen in een Squirrel. De wizard, waarschijnlijk Imeckus,  en zijn Dust Mephit slaan nu op de vlucht. Baron Drelev probeert te vluchten maar wordt op het laatste moment neergeslagen door een Earth Elemental van Rincewind. Op baron Drelev vinden we een potion of cure serious wounds, een breastplate, een longsword, een cloak of resistance, een belt of physical might en een rod of splendor.