KM_04_37

Aflevering 37 – 05 pharast  4714

We staan deze avond nog even stil bij de eerste vijf maanden van het jaar 4713, waarin we na de bouw van de kathedraal flinke uitbreidingen hadden gedaan in Ellorica door een universiteit en bibliotheek te bouwen. Daarna een tovenaarstoren en een handelaar in magische voorwerpen had zijn intrek in de stad genomen. We wisten de stadsmuur af te maken en een district toe te voegen. Ook werd op de plek van het oude fort waar de Stag Lord verslagen was een nieuwe stad gesticht met groot kasteel en haven, maar de naam van die stad wisten we toen nog niet.

De volgende ochtend zijn we weer vroeg uit de veren en maken ons klaar om weer op pad kan gaan. We volgen de oever van het meer richting het zuiden. We zien hier wel geen sporen meer maar we weten dat de groep hiervandaan kwam. We kijken eens in het water van het meer en zien er af en toe beweging in. Soms moeten we een stukje om omdat er een Crocodile zit en soms hebben we last van Insects. We vorderen langzaam aan en we verkennen het gebied. We trekken door naar het zuidwesten richting het volgende gebied. Weer trekken we door moerasgebied en ook dit gebied verkennen we. Als we de tweede dag door dit landschap trekken kijken Lorelei en Catori eens om zich heen en ze zien nog net een paar Will-O’-Wisps voordat ze ons aanvallen. Maar het is een kort gevecht wat in ons voordeel wordt uitgevochten.

We gaan verder met verkennen en ontdekken dat het alleen maar moerasland is. We gaan verder langs het meer naar het zuidwesten, we zien een landtong het meer in steken en daarna gaat de oever weer naar het noorden. Na de eerste dag zien we een grot. We zien een berg van takken, struiken en bladeren voor de opening. De grot loopt de grond in. Lorelei luistert eens en ze denkt wat te horen, het zijn geen stemmen, en ook niet het heldere geklater van water, maar meer iets van water wat tegen blubber aan stroomt, een vreemd geluid. Het is donker in de grot. Catori gaat de grot in. Ze ziet een vrij groot wezen in een hoekje weggedoken staan, klaar om aan te vallen.