KM_03_35

Aflevering 35 – 21 kuthona 4712

We staan te kijken naar de botten van het wezen. Het moet een gigantisch wezen geweest zijn. Catori kijkt er eens naar maar ze weet niet wat voor beest het was. We zien dat een kudde Mastodons ondertussen richting de botten lopen en er in de buurt gaan grazen. Lorelei speurt de omgeving af en ze ziet dat de Mastodons er in de buurt blijven rondhangen. Catori vliegt eens dichterbij en ze ziet dat er bij de schedel allerlei spullen liggen. Ze gaat dichterbij en ze ziet dat er kleine botten liggen van een ander wezen, met vlees er nog aan, en er liggen wat kruiken en flessen bij. Ze bestudeert het en ze ziet dat het geen lijk is, maar meer vlees dat voor consumptie is neergelegd. Catori laat zich langzaam zakken, en ondertussen gaan de Mastodons weer verder. Ze landt en ziet de kruiken, het vlees ligt op een schaal of op een doek, alsof het een offer is. Ze bekijkt de schedel van het wezen nog eens goed en ze vliegt terug. Ze beschrijft het wezen aan Rincewind. Het moet een Dragon geweest zijn. Maar dan beschrijft ze dat er meer poten zijn als dat een Dragon heeft, het moet een Linnorm geweest moet zijn. Een soort Dragon Snake, zonder vleugels. Gezien het soort offers dat er bij ligt denkt Rincewind dat deze offers door de Centaurs gegeven zijn. Lorelei gaat ook nog eens kijken maar ze ziet geen bijzonderheden. Hier worden we niets wijzer dus gaan we verder met het onderzoeken van het gebied. En na een dag hebben we het gezien. Ook hier vinden we niets interessants.

We besluiten om terug te gaan naar Ellorica en gebruiken hiervoor de teleport.
Lorelei gaat meteen weer bij Hooty kijken, het gaat wel goed met hem. Hij begint slim te worden. Hij is slimmer dan een kat of een hond. Rincewind gaat naar Oleg en ook kijkt hij bij de Rince. Catori bezoekt haar herbst shop en Lorelei bezoekt haar brouwerij, ze wil een nieuwe ketel. Ze is druk bezig met haar nieuwe likeur. Erthran gaat op onderzoek uit hoe hij in de Elgarena zijn mannetje kan staan.
We zien in de stad dat ook het leger in steeds beter armor rondlopen. Oleg heeft dat allemaal geregeld.
Het is weer eens tijd om ons met het besturen van de stad bezig te houden. Het verloopt allemaal voortvarend en we besluiten om de geplande kathedraal te bouwen.
Het is uitzonderlijk goed weer, de mensen zijn tevreden. Het gaat goed in de stad. Ellorica beleeft rustige tijden, het gaat voorspoedig. Catori is druk bezig met haar boomhut.