KM_03_33

Aflevering 33 – 9 neth 4712

Erthran gaat bij Rincewind kijken en hij ziet dat Rincewind er verlamd bij ligt, een spreuk heeft hij niet meer vooradig dus Rincewind moet een dag wachten voordat hij genezen kan worden. We onderzoeken de dode lich en we zien dat zijn grote rode gem blijft schijnen. We vinden op de Lich een cloak of resistance, een ring of protection, een headband of mental powers, een soul jar en een klein metalen kubusje waar ook magie van afstraalt, dit zou de phylactery kunnen zijn van de Lich. Catori onderzoekt de kubus en ze kijkt nog eens naar de Lich, ze ontdekt dat de gem in het hoofd van de Lich is geïmplementeerd, een soort kristallen bol. Ze haalt de gem uit het hoofd van de Lich. Ze denkt: “Dit past ook in mijn oog.” Ze schrikt er van en ze ligt heel snel het kristal op de grond. Ze vertelt aan ons welk gevoel ze had. Catori probeert de phylactery met lighting te vernietigen. Maar daar is het ding tegen bestand. Erthran slaat er eens flink op met de flail en dan valt de phylactery in splinters uiteen.
Vervolgens gaan we naar de ronde kamer. Catori raakt een soul jar aan en ze krijgt een bericht: “Hé hallo wie ben je?” En er ontstaat meteen een gesprek met een bewoner uit Varnhold die in de soul jar zit. Ze pakt  nog eens een soul jar en hierin zit ook een inwoner van Varnhold. Er worden diverse soul jars uitgeprobeert, er zitten allemaal inwoners uit Varnhold in, ze zijn opgeroepen door een vreemde entiteit om naar the Valley of the Dead te gaan. En daar zijn ze gevangen genomen en in de soul jars terecht gekomen. We besluiten om de soul jars één voor één te openen. De ene keer verschijnt er iemand in de ruimte, dan weer bij de poel en soms merken we niets, maar we hebben het idee dat er dan in de ruimte met de grote tafel beneden wel wat gebeurd. We komen ook Kyrmanath tegen, ze verschijnt bij de poel, ze is poedelnaakt. Catori omhelst haar en verwelkomt haar weer terug tot de levenden. Ze helpt zoeken naar haar spullen. Deze zijn echter onvindbaar en Kyrmanath zal het met wat restjes kleding moeten doen net als de overige dorpelingen van Varnhold. En ook komen we een bard tegen, maestro Ervil Pendrod. Hij is de persoon die de jaden armband zou onderzoeken. Hij zegt: “Voordat ik die armband kon onderzoeken had ik ook de drang om hierheen te gaan. En ik werd gevangen genomen en er gebeurde toen iets heel vreemds met mij.” We lopen terug naar de kamer met de grote tafel beneden. We zien nog een paar lichamen zitten, waaronder Maegar Varn. We vermoeden dan dit de groep is geweest waarmee hij op onderzoek is uitgegaan. Uit verhalen die we horen maken we op dat Maegar en zijn groep zich wisten los te breken uit de betoverende roep. De Lich vond dit niet leuk en heeft met ze afgerekend.

We besluiten om naar de uitgang te gaan en de dorpelingen dragen Rincewind mee. We gaan naar de ruimte die onder water is gelopen. Helaas staat het water er nog in. De meeste dorpelingen kunnen niet zo ver zwemmen dus moeten we via de klif naar buiten. Catori moet ze nu een voor een naar land vliegen. We slaan in de vallei een kamp op en Catori gaat op jacht voor voedsel. De dorpelingen vertellen wat verhalen over Varnhold. Het is een dorpje wat toch redelijk in de groei zit.

De volgende dag wordt Rincewind van zijn verlamming genezen door Erthran. Maestro Ervil Pendrod begint te vertellen over de armband: “Willas Gundarson had een armband gevonden en kwam er mee terug, hij had hem gevonden bij een rivier oever. We kwamen er achter dat hij de armband niet bij de rivier, maar in Cyclops gebied gevonden had. Het was dus geen armband maar een ring van de Cyclops. Doordat Willas de ring heeft meegenomen is alles in werking gezet en is Vordakay ontwaakt.” Nu weten we dat Willas de Spectre was die uit de wand kwam. We spreken af met Ervil Pendrod dat hij verder onderzoek naar de ring doet. We besluiten om de gevonden buit te verdelen. Dan ziet een van de dorpelingen dat we zijn juwelenkistje hebben en hij krijgt het terug. Ook geven we Ervil Pendrod zijn viool terug die we in Varnhold gevonden hadden, daar is hij erg blij mee. We blijven nog een dag hier en dan kan Rincewind voldoende paarden oproepen om met zijn allen naar Varnhold te gaan. Na twee dagen komen we in Varnhold aan.

Het dorp zit zonder bestuur, maar de bewoners vinden dat we zo veel voor hen gedaan hebben en willen dat Varnhold onder het bestuur van Ellorica komt. Een boer die in het oosten woont vertelt dat het gebied waar hij zit eigenlijk Nomen land is, maar er is vast wel met de Nomen clan te onderhandelen.
We gaan nu eerst naar de Centaurs om te vertellen dat de Lich dood is. We vertellen dat de burgers van Varnhold hebben besloten om onder het bestuur van Ellorica te komen. Aecora Silverfire is er tevreden mee en er valt te praten over de ingenomen gebieden. Ze wil graag weten hoe ze met ons in contact kan komen, we vertellen dat ze dit via Ervil Pendrod kan doen. Maar natuurlijk kan ze ook via een sending contact met ons opnemen.

We reizen nu door naar Restov. Rincewind gebruikt hier een teleport voor, met een dag zijn we er. We staan voor het huis van de Swordlord. De priester, Ezvanki Keegh, ontvangt ons weer. Rincewind vertelt wat we allemaal meegemaakt hebben. Hij vertelt dat Swordlord Jamandi Aldori en lord major Ioseph Sellemius er mee eens zullen zijn dat wij het bestuur over Varnhold overnemen. We vertellen dat de Nomen clan er ook mee instemt. Hij is verbaasd hierover maar is zeer tevreden. Hij vertelt dat hij vanavond een meeting heeft met Swordlord Jamandi en Ioseph. We doen nog wat inkopen en we gaan ’s avonds feest vieren in de stad. De volgende dag gaan we op bezoek bij Jamandi, Ioseph en Ezvanki. Ze gaan er mee akkoord dat wij Varnhold gaan besturen. Alleen willen ze wel dat ter nagedachtenis aan Maegar Varn de naam Varnhold blijft bestaan. We vertellen ook nog een keer hoe de relatie is met de Nomen clan. We krijgen toestemming om het gehele gebied in te nemen wat Maegar Varn in zijn charter had staan.
We vragen nog naar het gerucht over de Silver Dragon. Ze vertellen dat de Silver Dragon wel eens vertrokken kan zijn. Hij is een tijd niet meer gezien. We krijgen nog wat informatie over deze dieren. Het zijn in het algemeen goedaardig en eerzame beesten. Het zijn de paladins onder de Dragons.

De volgende dag vertrekken we weer. Kyrmanath besluit om naar Ellorica te gaan. En wij gaan op zoek naar de Silver Dragon. Rincewind teleporteert ons naar de weg richting the Valley of the Dead, zodat we een aardig eind op weg zijn naar het gebied waar de Dragon moet zitten. We besluiten om omhoog te klimmen richting dit gebied. We zijn er drie dagen mee bezig om omhoog te gaan. En dan doorzoeken we het gebied, na een dag ziet Lorelei wat aankomen. Het is een gigantisch grote Cyclops, een Great Cyclops. Hij stormt op ons af. Hij raakt Lorelei flink met zijn hoorn en Lorelei gaat neer. Het is een Humanoid Cyclops, hij heeft iets kwaadaardigs over zich heen. Etrhan trekt Lorelei weg en valt de Cyclops aan. En dan trekt Rincewind haar verder weg en gooit een potion of healing bij haar naar binnen. Ondertussen bestookt Catori de Cyclops vanuit de lucht met haar lightning spreuken. Maar dan is het de beurt van Erthran om na een paar harde klappen neer te gaan. Maar de Cyclops is nu ook zwaar gewond geraakt en hij slaat op de vlucht. Catori gaat hem achter na en weet hem te doden. Lorelei gooit een healing potion bij Erthran naar binnen. We kijken of de Cyclops nog wat bij zich heeft, een gigantische masterwork great club. We gaan weer verder op onderzoek en na twee dagen ziet Lorelei een gapend gat in de bergen. Dit moet het hol van de Dragon zijn. We lopen nu richting het hol.