KM_03_31

Aflevering 31 – 16 lamashan 4712

We zien een hele grote Water Elemental die meteen aanvalt. Lorelei wordt flink geraakt. Maar daarna duurt het gevecht kort en de Water Elemental gaat neer. Lorelei wordt genezen door Kyrmanath en Catori. Lorelei kijkt eens in de poel, ze ziet dat het gewoon water is wat naar zwavel ruikt. Dan controleert ze de deur, deze is niet op slot. Kyrmanath opent de deur. Ze kijkt de ruimte in, ze ziet een altaartje met wat vreemde attributen. Links in de ruimte gaat een trap omhoog, het waterstroompje loopt door en lijkt naar een andere poel te lopen, en daar lijkt iets te zitten. Lorelei kijkt ook eens naar binnen en ze ziet dat er op het altaartje religieuze attributen liggen en wat verse afgehakte hoofden. Het lijkt alsof er twee Humanachtige figuren bij de poel zitten met de rug naar ons toe, ze lijken te hurken. Rincewind laat weer een Pony rondlopen, met een licht op zijn hoofd. En even later horen Lorelei en Catori iets van: “Stervelingen ….” In het licht van de Pony zien we wat aankomen lopen, een Cyclops, hij praat en hij draagt een wizard robe en heeft een grote rode gem op zijn hoofd. Hij gaat in het licht staan en beweegt wat met zijn handen. Hij weet Rincewind te beïnvloeden. Rincewind stuurt de Pony op Kyrmanath af en Lorelei op haar beurt grijpt Rincewind. Kyrmanath stuift op de Cyclops af, ze wordt aangeraakt door hem en ze raakt verlamd. Ze ziet nog wel dat de Humanoids bij de poel geen hoofd meer hebben en de ingewanden drijven de poel in. Catori weet Rincewind weer bij zinnen te brengen. Maar dan weet de Cyclops Lorelei te verblinden. Lorelei laat Rincewind weer los. Rincewind denkt dat de Cyclops een undead is, mischien een Lich. Dan weet de Cyclops Rincewind weer te beïnvloeden en hij stuurt hem weg, terug naar huis, waarop Rincewind ook werkelijk de ruimte uitloopt. Het gevecht verloopt niet echt voorspoedig. Als ook de door Catori opgeroepen Elementals weinig uitrichten besluit Catori om ook de ruimte te verlaten. De Cyclops gaat weer op Kyrmanath af. Catori neemt Lorelei mee en gaat op de vlucht. Het enige wat Kyrmanath ng merkt is dat haar hoofd wordt afgehakt. Catori en Lorelei komen verderop in het gebouw Rincewind weer tegen. Er volgt een verhitte discussie waarom Rincewind weg is gelopen. We vermoeden dat de Lich op jacht is naar kennis, van hoe de wereld er uit ziet.

We besluiten om eerst terug te gaan naar de Centaurs. We gaan het complex uit en nemen een nacht rust.
De volgende ochtend kan Catori Lorelei van haar blindheid genezen. Na twee dagen reizen zijn we weer in het kamp. We worden toegelaten bij Aecora. Ze komt haar tent uit en is zeer blij dat haar dochter terug is. Als ze dan ziet dat we met zijn drieën zijn is ze kijkt ze verbaasd. Rincewind vertelt wat we beleefd hebben en vooral wat er bij Vordakai gebeurd is. Ze vindt het knap wat er door ons gedaan is. Rincewind vraagt of zij hem kan helpen om weer volledig te genezen. Ze belooft dat er iemand naar zal kijken. Ze vraagt zich af waarom ze al die tijd een tombe hebben bewaakt waar een kwade macht heerst. Rincewind vertelt dat Vordakai op kennis van deze wereld uit is. Ze zegt: “De legende over Vordakai is al eeuwenoud, maar waarom hij op kennis uit is weet ik niet.” Rincewind probeert het te beredeneren maar hij komt er niet uit en de kennis ontbreekt van waar Vordakai nou precies op uit is. Xamanthe komt ook nog naar ons toe en vindt het droevig wat er met Kyrmanath gebeurd is. Ze vraagt: “Hebben jullie nog mijn flail gevonden?” Dan kijkt ze naar Lorelei en zegt: “Ik heb met mijn moeder gesproken over de boog. Je mag hem houden. Ik vind wel dat je dit bij het binnenkomen van het kamp had moeten zeggen. Dan had je respect verdiend. Ondanks dat hoop ik dat je veel aan de boog hebt in de strijd tegen het kwade. Ik hoop ook dat jullie de Lich kunnen afmaken.” Er zijn wat shamans die wel het een en ander aan potions voor ons kunnen maken. Maar helaas voor Rincewind blijkt dat deze shamans niet kundig genoeg zijn om hem hier te kunnen helpen. We krijgen wat potions mee en we gaan op weg naar Restov.

We zijn twee dagen onderweg en bij binnenkomst in Restov gaan we meteen door naar het kasteel van de Swordlord. De swordlord is er niet maar de high priest, Ezvanki Keegh, ontvangt ons. Hij heeft de kennis om Rincewind te helpen om te genezen. Hij hoort ons verhaal aan. Ezvanki Keegh zegt: Wij hebben hier niet de mankracht om Vordakai te verslaan. Ik vermoedt dat het een undead is en hij moet worden verslagen. Ik kan jullie wel helpen met enige potions.” Hij biedt aan om nog even kijken of er in Restov nog adventurers aanwezig zijn om zich bij ons te voegen. Hij raadt ons aan om ook in Elorica te kijken. Hij weet met wie hij te maken heeft dus hij zal goed zijn oor te luister leggen.

Dan reizen we de volgende dag door naar Nivakta’s Crossing om de Manticore naalden af te leveren. De man geeft ons een heel dik oud boek. Hij heeft het cadeau gekregen van een maestro. Het schijnt 3.000 gp op te leveren. Rincewind kijkt er eens in en ziet dat er ook waardevolle geschiedenis in staat en het boek zal al gauw 6.000 gp waard zijn. De volgende dag gaan we op weg naar Elorica, we zijn er met drie dagen.

We komen weer in de stad en bezoeken Oleg. Het eerste wat hem opvalt is dat Kyrmanath er niet meer is. Het verhaal wordt weer verteld. Rincewind vraagt hoe het in de stad gaat. “Het gaat prima,” zegt Oleg: “We zijn al eens langer zonder jullie geweest. Er zijn wat bandieten bij Tatzlfort bezig geweest, maar dat is opgelost. Latricia Rezbin heeft opdracht gegeven om een stadsmuur te bouwen.” Lorelei ziet dat haar Owlbear weer is gegroeid. Rincewind wil een cleric vinden om contact te kunnen leggen met de geest van Kyrmanath. Lorelei laat haar boog zien. Rincewind gaat eens kijken hoe het staat met de Rince. Er is weer wat verdiend. Oleg wil nog wat aanpassingen maken. Lorelei kijkt bij haar brouwerij en heeft ook weer wat verdiend. Catori kijkt eens bij de herbalist shop en gelukkig is daar ook nog wat verdiend. Oleg komt nog even met het bericht dat ze in Nivakta’s Crossing toch wel lastig zijn om daar een inn te openen, het zou kunnen lukken maar dan gaat het wel goud kosten. Catori merkt dat de band met Cheveyo is verandert en dat ze samengevoegd zijn, haar magische krachten zijn toegenomen door deze verandering.

Het is ook weer tijd om met de stad bezig te zijn. Alles voorloopt weer voorspoedig en we breiden het land uit. Zo zijn we al snel weer een week verder.