KM_03_23

Aflevering 23 – 7 sarenith 4712

We onderzoeken de toren op buit. Eerst doorzoeken we de leider van de Spriggans. De Spriggan heeft een seeking heavy crossbow en een breastplate bij zich. Tevens vinden we een bruine bag of holding met daarin: 14.000 gp, een defending longsword met een wapen erop van het huis Varn, een wand of spectral hand, een darkwood and ivory thundering composite longbow die ons ergens aan doet denken, het is het vakmanschap van een Centaur tribe. Dan vinden we ook nog een ring of friend shield en een kistje met een symbool van edelsteentjes. Dat symbool hebben we vandaag al eerder gezien. Er zitten edelsteentjes in ter waarde van 6.000 gp. Rincewind schudt nog een keer met de bag of holding en er komt nog een ring uitrollen, een ring of maniacal devices.
Rincewind neemt de bag of holding. Het longsword gaat tijdelijk naar Kyrmanath. De longbow gaat naar Lorelei. Catori en Rincewind krijgen 9.000 gp uit de pot en de ring of manical devices gaat in bruikleen naar Lorelei.
Rincewind kijkt nog eens naar de longbow en denkt eens na wat hij weet over Centaurs. Centaurs zijn grote wezens en ze zijn niet bepaald kwaadaardig. We doorzoeken de toren nog even, op de beneden verdieping is een opslaghok met voedsel en bouwmaterialen. Hier kunnen we nog wel wat van gebruiken voor de opbouw van Ellorica. We vinden nog een kamer met een put. Ergens onderin de put aan de zijkant ziet Rincewind wat magie hangen. Catori kijkt eens aandachtig in de put en ze klimt omlaag. Ze vindt beneden in de put, net boven het water, een nis met wat stenen er voor. In de nis zitten vier potions of waterbreathing. Het water is nog ongeveer zes meter diep. Ze ziet een tunnel onderin. Lorelei gaat nu ook omlaag. Lorelei neemt een potion of water breathing in en duikt het water in. Catori vraagt zich af of ze kan zwemmen als Air Elemental, maar ze neemt ook een potion in en ze probeert te zwemmen en gaat Lorelei soepel achterna. Ze zien de tunnel naar het noorden gaan en ze gaan er in. De tunnel gaat vrij snel naar het oosten en dan zien ze een splitsing, een gang gaat naar het noorden en een naar het zuiden. Ze nemen de gang naar het zuiden en ze zien de tunnel al vrij snel omhoog gaan en zien daglicht. Ze komen uit in de put op de binnenplaats. Ze gaan meteen weer terug en gaan de tunnel naar het noorden in, deze tunnel gaat vrij lang door en ze zien dan ook weer daglicht. Ze komen bij de Kyravoy river uit. Catori pakt Lorelei bij haar hand en ze zoeven snel weer terug en kruipen uit de put op de binnenplaats. Ze willen Rincewind en Kyrmanath verrassen, dat lukt vrij aardig. Rincewind vraagt of ze nog wat zinvols hebben ontdekt. Ze vertellen waar de tunnels heen lopen, maar verder hebben ze niets zinsvols gevonden. We gaan weer verder met het doorzoeken van de toren en we vinden een wapenkamer. We doorzoeken de ruimte en we vinden pijlen voor longbow en crosbow, en een morningstar, en een breastplate. Catori merkt op dat dit een mooi exemplaar is voor één van onze raadsleden of iemand van de stadswacht. We komen langs de keuken, waar zo te zien de leider van de Spriggans zijn hol had. We gaan nog even de trap op naar boven. We gaan even naar de kamer die er ooit mooi uit heeft gezien. Er hangt een half afgescheurde kaart aan de muur. Die weten we nog met stukken kaart, die op de vloer liggen, te reconstrueren. In de kamer zelf vinden we niets meer. We vinden nog de ruimte van de magiër en een kamer van de duivenhouder. Alles is gestript door de Spriggans. In de kamer van de magiër vinden we toch nog vijf pagina’s uit een spellbook. We hebben wel de indruk dat dit fort de basis was van de groep van Maegar Varn.

Uit de kaart die we gevonden hebben maken we op dat ten noordwesten een berggebied is met een rivier. We zien ook de afsplitsing naar de Kyravoy river. Ten westen zien we een rivier richting de Varnhold pass en de houdt op in de bergen ten zuiden van Varnhold. De Kyravoy river, die door Varnhold loopt, gaat ook richting de andere rivier maar ze komen niet tezamen. Rechts van Varnhold is het ook bergachtig en ook hier stroomt er een rivier door. En ten zuiden is ook een berggebied waar de rivier verder doorheen loopt en uitkomt in een meer wat een nogal vreemde vorm heeft. En ten oosten van Varnhold ligt een grasvlakte en alles gebieden die daaraan grenzen zijn ook allemaal grasvlakten. Ook ten zuidoosten van Nivakta’s Crossing ligt een grasvlakte. Ten westen van Varnhold pass gaan de bergen ook over in een grasvlakte. In het noordwesten van Varnhold in de bergen is een markering aangebracht, waarschijnlijk zit daar een lair.  En ten noordoosten van Varnhold staat een markering alsof er daar Spiders moeten zitten. En ten oosten van Vanhold staan rode strepen op de kaart, het zou best kunnen dat hier Manticors kunnen zijn. En ten westen van Varnhold, midden in de bergen, staat een soort boog getekend, het lijkt wel een uitkijkpunt of bergtop. En bij het meer staat een symbool van een soort vuur getekend, het zou een warme poel kunnen zijn.

We besluiten om weer op pad te gaan en gaan richting de bergtop. We trekken de bergen in. We zijn zeven dagen onderweg naar de top, ondertussen de omgeving verkennend. De nachten verlopen rustig daar Rincewind nu een schuilhut kan oproepen. We hebben wel een nacht wat gehoord alsof er wat tegen de hut heeft gekrabd. Op de zevende dag zien we in de verte een ingestorte toren boven in de bergen. Rincewind denkt dat dit Talon Peak moet zijn. Het lijkt alsof er een gigantisch grote klauw uit de bergen komt. Catori en Rincewind hebben in Nivakta’s Crossing verhalen gehoord over een Giant Black Bird die daar zijn nest moet hebben. Het beest moet haast wel een Roc zijn. Ze zijn heel groot en hebben grote klauwen en een snavel. We gaan richting de toren. We moeten hier de paarden achterlaten en klimmen nu verder. Maar nu wordt het wel erg stijl. Catori verandert in een Air Elemental en zoekt een plekje waar Rincewind de rest van de groep heen kan teleporteren. Ze vindt een plekje bij de toren en kijkt naar binnen. Ze ziet een Roc nest met daarin drie eieren. De Roc is niet aanwezig. Ze vliegt nog wat rond, ze ziet veel puin liggen van de toren. De Roc huist hier al een tijdje. De eieren zijn een meter in doorsnee. Catori fladdert nog eens richting de toren, maar het is niets anders meer dan een vogelnest bovenop het puin. Ze gaat terug naar de groep en vertelt dat er niets te zien is. Met twee dagen zijn we weer terug in Varnhold.

We kijken nog even of de Spriggan nog overeind staat in de inn, maar hij ligt nu dood op de grond en hij is weer klein, er lopen twee Rats over hem heen. We gooien hem naar buiten, anders zitten er zo meteen allemaal Rats in de inn.

We gaan nu op weg naar de lair. Aangezien we toch ook wel willen weten wat er met de inwoners van Varnhold is gebeurd besluiten we om de omgeving niet uitgebreid te verkennen daar dit te lang duurt. We zijn een dag onderweg die vrij rustig verloopt. We komen aan op een heuvel en zien omlaag de lair, bestaande uit diverse grotten in een rotswand en we zien een gigantisch spiderweb over een soort kloof hangen. Het web is wel tien meter groot en hangt over de kloof als een soort brug. En we zien allemaal kleine grotten. Rincewind roept een Eagle op om het web in te vliegen zodat we kunnen zien als er iets te voorschijn komt. Lorelei en Catori zien dat dit web een groot valstrik gehalte heeft en op het eind van de web brug zien ze in een kleine man met een grote baard in een soort cocon gewikkeld, het is een Dwerg. De Dwerg heeft iets glinsterends in zijn hand. Als we nog eens naar het web kijken, lijkt het toch wel dat het web als een brug bedoelt is en ziet er niet kleverig uit. Rincewind laat de Eagle het web in vliegen en dit stort meteen in en de Dwerg valt vijftien meter omlaag, en de Eagle vliegt weer weg. We zien uit de grotten allemaal beestjes op twee voeten komen, hevig gebarend. Ze praten wat met elkaar en komen onze kant op. Het zijn er vier. Catori verandert in een Air Elemental, vliegt boven de bergwand uit en kijkt eerst eens in de rondte. Catori kijkt dan nog eens goed naar beneden en ze ziet dat er nog een vijfde aankomt. Kyrmanath gaat naar voren en ze ziet de beesten naar boven komen, paarse beesten met de kop van een Spider en sikkelvormige klauwen. Een van de beesten kruipt boven Lorelei en spuugt een soort web over haar heen, maar ze weet weer snel los te breken. Als de meeste beesten gedood zijn gaat de laatste op de vlucht. Lorelei wil er achteraan en glijdt bijna naar beneden, ze weet zich nog net staande te houden. Het lukt het beestje om te vluchten in een van de grotten. Catori is snel genoeg en ze vliegt er achteraan maar ze kan niets doen. De Lantern Archons van Rincewind gaan ook achter het beest aan en maken hem af. We doorzoeken alles, Lorelei gaat door de grotten heen, ze vindt nog een klein kistje met 500 gp. Catori vliegt naar de Dwerg en vindt nog een warhammer.

We gaan nu naar het oosten en gaan naar het gebied waar de Spiders op de kaart gemarkeerd zijn. We zijn een dag onderweg. Als we de Kyravoy bridge over gaan komt er van onder de brug een Manticore te voorschijn. Hij valt meteen aan en wij meppen stevig terug. Hij wordt flink geraakt en gaat op de vlucht. Maar de bliksem van Catori is sneller en haalt hem uit de lucht. Catori begint meteen de spikes van het beest af te halen en Kyrmanath weet wat flinke stukken vlees van het beest af te snijden. We gaan verder naar het gebied van de Spiders. Als we in de buurt komen zien we dat de grasvelden plaats maken voor kale grond waarop wat grasheuvels staan, het lijkt alsof het gras bijeengeveegd is tot heuvels. Lorelei kijkt eens goed om haar heen en ziet kale grond met grasheuvels van een paar meter doorsnee. Rincewind denkt dat dit door een bepaalt type Spider kan zijn gemaakt die zich ingraaft en dan op zijn prooi afspringt. Trapdoor Spiders maken geen web maar gebruiken hun web om hun hol te maken. We bestuderen de grasheuvels nog eens aandachtig maar we kunnen er verder niets aan zien. Kyrmanath prikt met haar zwaard in een grasheuvel, maar er gebeurt niets. Ze slaat het gras aan de kant maar de heuvel is leeg. Er zijn zo’n vijftig, zestig heuvels.
Rincewind roept drie Earth Elementals op en die woelen door de grond heen richting de heuvels. Een van de Elementals heeft beet als hij onder een heuvel duikt en ziet een klein gat met daarin een Spider en die valt aan. Dan begint er van alles te bewegen en komen er meer Spiders tevoorschijn. En na een kort gevecht weet een van Rincewind zijn Earth Elementals de laatste Spider af te maken. Gelukkig heeft de flame strike van Catori de spinnen met hun zijde niet teveel beschadigd. We weten wat zijde uit de Spiders te krijgen, en dat moet genoeg zijn voor de kleermaker in Nivakta’s Crossing.