KM_02_18

Aflevering 18 – 17 pharast 4712

De slapende Trolls in de zijgang worden wakker door het geschreeuw vanuit de andere gang en komen op ons af. En uit de doorlopende gang komt er een Two-Headed Troll aan. Ze beuken er flink op los. Catori krijgt een paar harde klappen van de twee Trolls en ze gaat al snel neer. Kyrmanath brengt Catori weer bij. Maar dan krijgt ze weer een flinke klap en gaat ze weer neer. En even later wordt ze gedood door de Two-Headed Troll. Ondertussen worden de twee Trolls verslagen. Lorelei kijkt eens naar het lichaam van Catori en ze ziet dat er allemaal takken en wortels rond het hoofd van Catori groeien. Kyrmanath kan niet bij de Two-Headed Troll komen dus ze besluit om ook even naar het lichaam van Catori te kijken maar ze weet niet wat er aan de hand is. Uiteindelijk wordt de Two-Headed Troll gedood door een Elemental van Rincewind. Dan kijken we nog eens naar Catori. Rincewind kan niet thuisbrengen wat er hier gebeurd maar er is een vreemde soort magie aan het werk. Hij heeft niet het idee dat de wortels de grond in willen trekken, ze komen uit het lichaam van Catori. Ze wordt in een soort cocon gewikkeld. We kijken het even aan en dan zien we dat de wortels los beginnen te laten en weg te schrompelen. Dan begint Catori weer met haar ogen te knipperen. Rincewind controleert snel even of dit evil is, maar er hangt geen evil aura. Dan mompelt Catori wat. Lorelei begint haar meteen het hemd van het lijf te vragen: “Wat is er met je gebeurd? Hoe kan dit?” Maar Catori weet nergens van: “Ik weet alleen nog dat ik op de grond lag en die Trolls zag.” Rincewind zegt dan: “Je was toch echt behoorlijk dood.” Maar Catori snapt er niets van. Lorelei ziet dat de houten oorbellen die Catori van Tiressia de Dryad heeft gekregen vergroeit zijn met haar oren. Rincewind kijkt eens naar de oorbellen maar hij kan er niets bijzonders aan ontdekken. We begrijpen er niet veel van, maar Catori is er weer, zij het wat verdwaasd door de hele gebeurtenis.

Rincewind besluit dan maar om eens te kijken wat de Trolls bij zich hebben. De Two-Headed Troll heeft een amulet bij zich, een amulet of natural armor. We zien in de grot waar de Two-Headed Troll uit vandaan kwam een heleboel rottende lijken liggen. Maar dan vinden we ook nog 1.000 gp en een Ioun Stone, een dusty rose prism ioun stone. Het amulet gaat naar Catori en de ioun stone gaat naar Rincewind. Kyrmanath krijgt het oude amulet van Catori. Lorelei gaat de grot in waar de twee Trolls uit vandaan kwamen. Er ligt allemaal vieze troep in en er staan wat bedden. Ze kijkt eens en ze vindt nog een mooi steentje, een safier. Rincewind denkt dat hij 8.000 gp waard is. Lorelei gaat de gang in die verder gaat. We lopen achter haar aan. De gang splitst zich in twee zijgangen. Ze kijkt naar links en ziet een vrij grote ruimte en rechts ziet ze ook een grote ruimte. Aan de muren hangen karkassen van Humanoids en ook van beesten, een paard en ook een beer. En ze ziet een grote Troll staan. Snel kijkt ze ook nog even in de linker grot en ze ziet een grote huifkar zonder wielen staan en daar zit nog een grote Troll in. Ze rent snel terug. Kyrnamath loopt de gang in en ziet de ene Troll, uit de rechter grot op haar afkomen. Het is een Giant Troll met een stevig harnas aan en een morningstar in zijn handen. En hij raakt haar flink met zijn morningstar. Dan komt de andere Troll er aan, die ziet er een beetje versteend uit. Het wordt weer een heftig gevecht maar de Rock Troll gaat snel neer. De Giant Troll voelt dan ook dat hij op het punt staat om dood te gaan en stuurt nog een vuurbal op ons af die toch wel flink pijn doet. Maar even later weet Lorelei de Giant Troll te doden. We kijken wat er nog te halen valt. In de rechter grot met de lijken denken we dat er nog wel wat stedelingen tussen hangen, maar de hoofden ontbreken dus we kunnen niemand identificeren. De linker grot waar de Giant Troll in zat is leuk aangekleed. Hij heeft nog een necklace of fireballs, een hide armor, en een darkwood thundering morningstar. We vinden nog een soort kaart aan de muur. We nemen de kaart mee. Er staat ook nog een kist in de ruimte. In de kist zit een houten beeld van een Dragon, een gouden ketting, wat ringen en andere aardigheidjes ter waarde van 6.500 gp.

We besluiten terug te gaan naar de eerste ruimte en dan de ruimte die naar boven gaat te verkennen. De trap loopt flink naar boven toe, het is een soort uitkijkpost. Het stinkt er heel erg. De Trolls hebben het als wc gebruikt. Maar Catori begint weer vrolijk te worden als ze het bos ziet. Het bos ziet er groener uit, de vogels hoort ze beter fluiten. Het bos leeft veel meer voor haar en ze is ook niet meer versuft. We brengen de nacht door buiten het hol van de Trolls. De volgende ochtend bestudeert Rincewind de kaart. Hij ziet dat de steden, Ellorica, Tatzlfort en nog enkele steden in the Stolen Lands met pijlen en grote kruizen gemarkeerd staan zodat er georganiseerde aanvallen op deze steden gehouden konden worden. Maar op gebieden waar Fey creatures leven zijn gemarkeerd als zijnde deze gebieden te mijden. Dit is toch geen natuurlijk gedrag van Trolls.

We besluiten om nu eerst dit gebied te verkennen en we zijn daar een dag mee bezig, het is hier ook weer bosgebied. We reizen nu naar noorden en ook dit gebied verkennen we nog even. Dit kost ons twee dagen om het bosgebied te verkennen. We trekken verder naar het noorden en komen bij het Elfenfort en met twee dagen is ook dit in kaart gebracht. Dan gaan we op weg naar Tatzlfort, twee dagen later komen we het dorp binnen. Iedereen is blij dat de Trolls verslagen zijn, er heerst een jubelstemming. We verkopen er onze items en verdelen het goud. We vernemen ook dat er berichten uit Ellorica zijn gekomen waar de mensen ook blij zijn dat de Trolls verslagen zijn.

Catori en Lorelei nemen een kleine omweg via Tiressia de Dryad om haar te bedanken voor de oorbellen en om haar vragen te stellen over waarom de Fey niet aangevallen zijn door de Trolls. Ze zegt: “Nee, hier kan ik geen antwoord op geven. Het is heel vreemd dat de Trolls geen Fey aanvallen, we zijn toch vijanden van elkaar, heel vreemd. Die oorbellen, nee ik weet echt niet wat de uitwerking daar van is. Ik weet eigenlijk niet eens waarom ik ze aan je gegeven hebt.” Catori bedankt en omhelst haar nog eens heel hartelijk en ontdekt dat ze goed contact met Tiressia heeft. Ze vertrekken weer en een dag later zijn ze in Tatzlfort.

Rincewind is ondertussen druk bezig met zijn nieuwe familiar. Captain Croakers heeft hem lang genoeg gediend. Kyrmanath is druk bezig met haar kookkunsten. De Owlbear steak is een gewilde lekkernij.
Emraely spreekt Rincewind aan over de vreemde magie: “Het is een vreemde soort magie, het is anders en ik herken het niet.” Ook Rincewind vindt het vreemd: “Catori gaat er heel vreemd mee om en te ver in door.” Emraely zegt op haar beurt: “Ik denk dat het een soort arcanische magie is. Deze magie wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een scheuring tussen de Planes. Waarschijnlijk komt de magie van de First World. Een soort van oer wereld waar alles nog ongeschonden is.” Rincewind wil er meer onderzoek naar doen. Hij vraagt waar hij naar moet zoeken. Emraely zegt: “Dan moet je toch meer op het terrein van de Planes zoeken.”  Rincewind wil er eerst eens met Catori over praten. Emraely vertelt dat ze twee studenten heeft gekregen die uit Ellorica zijn gekomen en ze wil hen onderwijzen. Inmiddels zijn Lorelei en Catori weer teruggekomen. Op een stil moment schiet Rincewind Catori aan en vertelt over van wat hij gehoord heeft. Ze hebben er een stevige discussie over. Dan hebben ze het ook over de ring die gevonden is. Dus gaan ze nog even naar Emraely. Emraely vertelt: “Het geweven haar is van Fey afkomstig, het blijft allemaal heel vreemd.” Dus we zijn nog niet veel wijzer. Lorelei haalt haar kleine Owlbear ‘Hooty’ op.

De volgende ochtend komt Loy bij ons en hij gaat mee naar Ellorica. Met drie dagen zijn we weer terug. Onderweg zien we wat soldaten van Targ en Happs die patrouilleren door de omgeving.
We gaan naar Jhod om het lichaam van Yisizsah te begraven. Met een plechtigheid wordt ze naar haar graf gedragen. Jhod voert de ceremonie uit. Na afloop krijgen we bericht van Oleg. We gaan naar hem toe. Hij vertelt: “De Swordlords hebben 8.000 gp naar jullie gestuurd voor het verslaan van de Trolls. Ook zijn ze tevreden hoe het probleem met de Owlbear is opgelost. Ze hebben een caravaan met voorraden gestuurd om de stad te kunnen uitbreiden. Oh ja, het was wat onrustig in de stad na de aanval van de Owlbear. Maar die is nu helemaal verdwenen.”