KM_02_16

Aflevering 16 – 19 calistril 4712

We gaan naar Tatzlfort voor de onderhandelingen, met twee dagen reizen komen we er aan.

We voeren de onderhandelingen met Latricia en Loy Rezbin en na goed overleg wordt Tatzlfort met succes aan ons land toegevoegd. Het is nog een klein dorpje maar is ook in de groei. Het dorpje is vooral opgebouwd door de tegoeden van Latricia onder meer de tempel. De library is gesticht door Emraely Emfaun, een Elf wizard en vriendin van Latricia. De winkel is een kleine jewelry geleid door een Gnome. Er is ook een inn en een tavern in het dorp. De inn is bescheiden met vijf kamers. Er is zelfs een brewery. Rincewind wil eens met de eigenaar van de tavern praten om hem op te kopen en dan te exploiteren als onderdeel van the Rince. Het is een eenvoudige tavern, de Tatzlwyrm Tavern. De eigenaar, Harold Seveyn, ziet het wel zitten. Loy, als burgemeester, vindt het ook prima, het komt ten goede aan het dorp en dan hoeft hij niet overal tussen te zitten. De brewery heet the Riverrun Ale House en de eigenaar heet Killough Margron, een Half Orc. Hij heeft Huckleberry ale gemaakt en is nu bezig met Huckleberry mede. Lorelei krijgt wat om te proeven, en ook de anderen krijgen wat. Het brouwsel in nog niet helemaal volmaakt. Lorelei vraagt of hij Lorebrew wil gaan maken, maar dat is toch wel tegen het verkeerde been: “Wat zeg je nu, Huckleberry ale is heel lekker bier hoor. Ik heb het met liefde gebrouwen.” Er moeten dus nog wel wat onderhandelingen over gevoerd worden. Lorelei zegt dat ze Killough ale beter vindt klinken. Dat vindt Killough wel een goed idee.

Als we door het dorp lopen horen we dat er een tweetal hunters niet meer terug zijn gekomen en waarschijnlijk door de Trolls geroosterd en opgegeten zijn. En even later krijgen we een aantal sendingen vanuit Ellorica van Jhod. Er is een aardbeving geweest bij de tempel, en die beving verplaatst zich naar het noorden. En in de diverse zendingen vertelt hij dat de beving zich in de richting van Ellorica verplaatst. Maar dit is toch niet normaal bij een aardbeving.

We besluiten om dan maar meteen terug te gaan, over de weg is het snelst. Na een halve dag zien Lorelei en Catori dat er in het bos een soort pad gemaakt is. Het lijkt alsof de bomen met geweld aan de kant gegooid zijn. Lorelei vindt sporen van een Owlbear. Het is er maar een, maar hij moet wel groot zijn. We gaan weer verder over de weg naar Ellorica. Als we af en toe een blik op het bos werpen zien we het beest echter niet. We komen na een dag in het zicht van de stad en zien een rookpluim boven Ellorica hangen. Ondertussen heeft Catori, in de vorm van een kleine Air Elemental, het spoor door het bos via de lucht gevolgd. Ze komt als eerste aan in Ellorica en ze ziet dat er enige gebouwen beschadigd zijn. De rest van de groep komt een paar uur later aan. Er is iets de stad ingestormd en er op een andere plek weer uitgegaan, maar ze ziet niet wat het geweest is. De stadswacht is dusdanig getraind dat ze alarm hebben kunnen slaan en er zijn maar twee gebouwen beschadigd, Catori’s shop en de smederij. Ze hebben de gigantisch grote Owlbear met hun speren kunnen verjagen. Hij is weer terug het bos in gegaan. Hij lijkt daarna wel weer een beetje tot rust te zijn gekomen. We stellen wat reserves beschikbaar om de schade te herstellen.

We besluiten om er achteraan te gaan. We volgen het spoor van de Owlbear. Het spoor loopt weer naar het zuiden. We zijn nog twee dagen onderweg als plotseling het spoor weg is, ter hoogte van de tempel van Erastil. Het lijkt alsof er een soort slaapplek is, maar het beest is hier niet geweest. Lorelei speurt de omgeving af maar ze kan niets vinden. Rincewind gebruikt zijn arcana en vindt nog een soort van aura van teleportatie, alsof het wezen is weg getelepoteerd. Catori denkt bij zichzelf: “Dit doen die beesten normaal gesproken niet,” en ze gaat op onderzoek. Ze heeft het gevoel dat het niet zomaar magisch is maar dat de natuur heeft zich geroerd heeft, heel vreemd. We besluiten om naar Tatzlfort te gaan en eens met Emraely de wizard  te gaan praten. We komen Loy tegen en die vraagt: “Zijn jullie er al weer.” We vertellen wat er aan de hand is. Hij vindt het ook vreemd maar hier is geen Olwbear geweest. We gaan naar Emraely. We vertellen wie we zijn en waar we voor komen. Ze zegt: “Owlbear? Dat is vreemd. Ik ben hier naar toegetrokken vanwege de Unicorn, en de vreemde magie waaraan het beest gestorven is. En dit is ook heel vreemd. Het is allebei vreemde magie. Ik heb nog niet veel over deze magie ontdekt. Ik ben geschrokken van het verhaal van de Unicorn. Ik wil graag weten hoe dit allemaal kan gebeuren.” We vragen haar of ze mee wil gaan naar de plaats waar de Owlbear geteleporteerd is. Catori wil graag haar ideeën met Emraely delen op een moment waar Rincewind niet bij is, maar dat lukt nu niet. Aangezien het blijkbaar geen zin heeft om naar de plek te gaan waar het beest is weg geteleporteerd willen we Emraely meenemen naar de plaats is waar de Owlbear verschenen moet zijn. Ze sputtert wat tegen: “Ik ben geen vechter, en het kan heel gevaarlijk zijn in het bos.” Maar als we vertellen dat we het bos al bijna volledig in kaart gebracht hebben en al heel wat problemen hebben opgelost besluit ze om toch mee te gaan.

We gaan te voet naar de plek toe waar de opening is gemaakt door de Owlbear. We volgen het spoor een dag of vier naar het zuiden. We gaan de rivier over bij het Lizard kamp en komen na een dag in een nieuw gebied. Ondertussen is het Catori gelukt om Emraely apart te spreken. Emraely is geïnteresseerd in het verhaal van Catori. Het blijft een vreemd verhaal. Ze wil wel samen met Catori wat onderzoek er naar doen, maar waarom wil Catori het niet delen met haar groepsleden. Catori vertelt dat Rincewind en zij wat geschillen hebben over de diverse vormen van magie.

We onderzoeken het gebied en zijn er drie dagen mee bezig. We hebben het gebied bijna geheel verkend als we een wat rotsige heuvel zien met aan een kant een gat er in. We zien sporen van een beest en ook tekenen van klauwen op de rots. Lorelei kijkt eens in de buurt van het gat. Ze ziet rondom het hol verse sporen. Ze sluipt verder richting de ingang, het is er vrij donker. Ze kijkt naar binnen en ziet veel troep binnen liggen, onder andere een half afgekloven hert met allemaal insecten er om heen. Ze wenkt ons en we komen dichterbij. Rincewind schiet een lichtbol de grot in. We horen een laag krijsend geluid. We herkennen het geluid als dat van een Shrieker. Rincewind stuurt een Elemental de ruimte in en er dan zien we wat bewegen in de ruimte tussen de rotzooi door. Het zijn een soort paddenstoelen, Violet Fungi. We stormen er op af. Even later komt er een grote plant met tentakels uit een gang vandaan. Het is een Shambling Mound. Het lijkt alsof er een heleboel insecten over de plant kruipen, een Centipede Swarm. Yisizsah stormt op de Shambing Mound af en wordt door de tentakels van het beest gegrepen. Ze wordt flink gebeten door de hongerige Shambling Mound en ze gaat neer. Er komen vanuit een andere gang nog wat Giant Spiders aan. Catori probeert Yisizsah lost te rukken, maar dat lukt niet. Maar gelukkig voor Yisizsah weet een van de door Catori opgeroepen Earth Elementals de Shambing Mound te doden voordat hij zijn lekkere hapje naar binnen kan werken. De Centipede Swarm komt los van de Shambling Mound. Catori sleept nu Yisizsah weg, uit de buurt van de Swarm. Rincewind gooit een potion bij Yisizsah naar binnen. Lorelei kijkt alvast de gang achter in de grot in. Deze gang loopt omlaag. Het is erg donker in de gang. Yisizsah neemt zelf ook nog een potion in. Lorelei gooit een sunrod de gang in. Ze ziet nu een poel water in een vrij grote ruimte. Uiteindelijk weet Catori de Centipede Swarm af te maken. Lorelei hoort gekras en een krijsend geluid vanuit de achterste grot. Catori kijkt nog even in de gang waar de Shambling Mound uit vandaan kwam, dit is een vrij kleine ruimte, die verder leeg is.

Lorelei loopt inmiddels de achterste grot in. Ze ziet rechts nog een klein gangetje en achterin zit nog weer een opening naar een omhoog lopende gang. Yisizsah neemt nog een potion. Vanuit de achterste ruimte komt nu een Giant Owlbear tevoorschijn, hij lijkt ontzettend kwaad. Catori wordt flink geraakt door het beest en gaat neer. Cheveyo trekt Catori weg bij het monster vandaan. Dan gaat ook Yisizsah neer. Een opgeroepen Earth Elemental weet de Owlbear te doden. Maar helaas is het voor Yisizsah te laat, ze is inmiddels overleden aan haar verwondingen. Rincewind weet Catori weer bij te brengen.