KM_02_13

Aflevering 13 – 3 lamashan 4711

We gaan terug naar Ellorica, het duurt 10 dagen voordat we weer terug zijn. We gaan naar de tempel en proberen nog met een speak with dead of Elgan nog wil terugkomen. Maar nee, hij ziet het niet meer zitten. Elgan wordt begraven. Rincewind wil een monument voor hem neerzetten. Maar Lorelei wil van niets weten, ze is furieus: “Dat is veel te duur. Een grafsteen is genoeg. ” Oleg, Jhod en Svetlana zijn het wel met Rincewind eens, maar Kesten en Happs zijn ook tegen. Dan zegt Catori dat zij het er ook mee eens is. Dus Elgan krijgt alsnog een monument.

Daarna gaan we weer aandacht aan de stad besteden. Het lukt zo half om half om toch wat op te bouwen. We zijn er een week mee bezig. Ondanks alles hebben we toch weer een redelijke uitbreiding bereikt. De weg loopt inmiddels door tot aan de goudmijn.
Na afloop van al deze werkzaamheden gaan we naar de Rince om een biertje te drinken. Lorelei zit er aan te denken om ook een likeurtje te gaan brouwen. Dan klinkt er: “Ober, mag ik nog zo’n lekkere Lorebrew.” Het is een dame die verderop aan een tafeltje zit. Lorelei is trots en zegt tegen de dame: “Je krijgt er nog een van mij ook hoor.” We raken aan de praat met de dame en ze vertelt waar ze vandaan komt en wat ze komt doen. Ze stelt zich voor als Yisizsah, een Tiefling magus. We nemen haar mee naar het magiërs gilde in de stad en daar laat ze zien wat ze zoal kan. Ze mag voorlopig met ons mee als vervangster van Elgan.
We lopen de Rince uit en een stukje door de stad. Dan zien we in de verte een groepje mensen staan. Boven hen uit zien we een spreker staan. Hij heeft een rode kop en is agressief aan het praten. Hij zegt: “Het is helemaal niet goed in de stad, er wordt allemaal onschuldig wild geschoten.” Mensen worden door hem opgeruid. En ze geven hem gelijk. Rincewind wil met hem in discussie. Hij gaat er tegen in met steekhoudende argumenten. De man raakt een beetje overdonderd, maar gaat toch door met zijn argumentatie. Maar dan strandt de discussie een beetje. De man heet Grigori, een bard, hij komt niet uit de buurt. We krijgen het idee dat hij bewust onrust aan het zaaien is. Rincewind is nu druk met hem in discussie. De bevolking ziet nu dat de heersers van de stad er zijn, maar ze missen de stoere barbaar. De man schijnt bekend te zijn in Pitax in the River Kingdoms. Rincewind probeert nu amicaal met hem om te gaan en hij doet hem een aanbod. Hij is een beetje verbaasd maar gaat weer verder en negeert het aanbod. De bevolking raakt het steeds meer eens met Rincewind en hij doet nogmaals het aanbod. Grigori gaat nog even door met zijn discussie, en even later gaat hij met een sneer weg. Hij is afgedroogd. Lorelei besluit hem te volgen. Hij loopt richting een van de kleinere herbergen. Lorelei gaat naar binnen en gaat in een hoekje zitten. Het is er druk. Grigori gaat al gauw naar boven. Lorelei gaat eens bij de waard infomeren. Hij weet het volgende te vertellen: “De man verblijft hier al een paar dagen. Hij komt van ver en betaalt netjes zijn kamer, verder zegt hij dat hij een bard is maar hij heeft nooit wat laten horen.” Lorelei geeft wat goud om verdere informatie te krijgen zo gauw hij wat meer weet. Ze brengt verslag uit in de Rince. Lorelei zegt dat ze wel in zijn kamer wil kijken als hij die verlaten heeft.

Een half uur later komt er een boodschappenjongen de Rince binnen en vraagt naar Lorelei. Ze krijgt een berichtje van de waard. De bard heeft zijn spullen gepakt en een half uur nadat Lorelei de kroeg heeft verlaten is hij ook vertrokken, de stad uit.
Lorelei gaat naar Kesten en vraagt of hij zijn wachters wil laten uitkijken of die Grigori wel degelijk de stad verlaten heeft.
We drinken nog wat in de Rince en leren Yisizsah wat beter kennen.

Een klein uurtje later staat er een soldaat te wachten en vertelt dat de bard naar het westen vertrokken is. Ook horen we nog wat geruchten.
Er zijn weer Trolls gesignaleerd in het zuiden. Maar nu is er sprake van meerdere Trolls.
Er is ook een grote Dire Wolf gesignaleerd in het zuidoosten. Het beest sloopt alle dierenvallen en hij verjaagt en verslindt al het wild. Dan komen we nog een oude visser tegen, Arven. Hij begint een heel verhaal te houden dat vissen een mooi vak is. Hij is ook wel eens bij het meer geweest bij zijn geheime visplaatsje. Waar die twee bomen staan. De laatste keer dat hij daar was, was hij lekker aan het vissen. Toen is zijn hengel opgevreten door een rot Turtle. En het was nog wel zijn favoriete hengel. Die nieuwe hengels zijn toch niet zo goed. Lorelei biedt hem een Lorebrew aan in de Rince als hij eens langs komt.

We gaan weer op pad en gaan eerst naar de goudmijn. Er moeten wat mensen daar aan het werk gesteld worden. Yisizsah vraagt: “Slaven?” “Nee,” zegt Lorelei: “Wij kennen geen slaven, wij betalen mensen.” Yisizah vindt het maar vreemd, in the Worldwound gebruiken ze hier gewoon slaven voor, dat is lekker goedkoop.
We lopen nog even bij Kesten langs en vragen over het Barbarengraf. Er waren vier soldaten heen gestuurd en ze zijn daar gaan graven en hebben een magische ring gevonden. Rincewind kijkt er eens naar, het is een mooie ring. Het is een ring of swimming.
We vragen dan nog of Kesten de rol van warden wil nemen. We hebben een warden harder nodig als een general. Eerst doet hij wat moeilijk maar hij snapt het wel en hij ziet de noodzaak er van in dat de stad een warden nodig heeft. Hoewel general wel een stuk beter klinkt is Kesten ook meer een warden vindt hijzelf.

We gaan de stad uit en gaan eerst nog even naar Bokken. Hij vraagt hoe het is: “Ik ben hier op pad geweest voor grondstoffen. Hier is veel meer te vinden. Ik heeft kreekkruid gevonden, het groeide bij een kreek. Het is goed hoor. Het lijkt wel een brandnetel, het deed pijn toen ik het op at en daarna voelde ik helemaal niets meer.” Lorelei vindt het wat voor een likeurtje, maar Catori ziet er ook wel wat in voor in haar zweettent. Dan vraagt Rincewind of er vrouwen geweest zijn in het leven van Bokken. Hij omschrijft vrouwen waar hij naar kijkt, vooral jonge vrouwen. Rincewind laat twee rattlecaps zien en geeft ze. “Oh,” zegt hij: “Die zijn lekker voor thee.” Dan zegt Rincewind: “Het vrouwtje waar we deze rattlecaps vonden houdt er ook van. Dat is de geschikte dame voor jou. Ze komt van zelf langs.” Catori vraagt hoe het met zijn broer is. Hij sist een paar keer: “Ik heb geen broer meer.” Dan vraagt Lorelei nog eens naar het kreekkruid. Hij heeft nog wat potjes met middeltjes in de aanbieding. We verdelen nog wat buit.

We gaan op weg naar het zuiden, we besluiten om toch nog even de stad in te gaan om paarden te kopen. Hierdoor zijn we met drie dagen reizen bij het Tuskwater. En we verkennen daar het laatste stukje rond het meer, dit kost een halve dag. We zien een klein spoor lopen tussen de bomen en de struiken door. Dan ziet Lorelei twee bomen staan en ze denkt: “He de visplek.” We gaan op zoek naar de Turtle. Het is rustig op het visplekje, het is er windstil en is goed beschut. Lorelei doet alsof ze aan het vissen is. De Turtle duikt op uit het water en hij valt Lorelei aan. En na een kort gevecht weet Lorelei de Turtle af te maken. Lorelei doet een poging om het schild te verwijderen en wonderwel lukt het haar. En we maken Turtle soep. We besluiten om hier de nacht door te brengen. Lorelei ziet wat glinsteren. Ze ziet wat oude vodden wat ooit kleding is geweest en daarin zit een gem van 150 gp, maar het zou magisch kunnen zijn. Een elemental gem of water van 2.250 gp.

De volgende dag reizen we verder. Met een dag reizen zijn we in het volgende gebied. Het is een stuk grasland met her en der een heuvel, er stroomt ook nog een rivier doorheen. Met anderhalve dag hebben we alles doorzocht. Lorelei ziet wat ritselen in het struikgewas. Cheveyo kijkt eens maar kan niets ontdekken. Dan kijkt Lorelei nog eens maar ze ziet niets. Maar even later hoort Catori wat in het struikgewas. Ze ziet iets in de struiken wegschieten. Rincewind roept twee Eagles op om alles van boven te doorzoeken. Helaas, ook de Eagles kunnen niets vinden. Dan gaan we weer verder. Maar nu hoort Lorelei een vrouwenstem heel zachtjes haar naam roepen. Ze springt van haar paard en gaat het verder onderzoeken. Ze hoort de stem wat luider. Ze loopt nog een paar passen. Rincewind gaat haar achterna en dan ziet Rincewind een beest met lange benen met hoeven, het lichaam van een Lion en de kop van een Badger. Lorelei vraagt zich af of het beest de bron van het geluid is. Ze hoort nog een keer: “Lorelei.” En dan wordt ze aangevallen. Lorelei wordt flink geraakt en ze gaat neer. Catori weet haar een beetje te genezen met een wand of cure light wounds, maar het is nog niet genoeg.  Rincewind trekt Lorelei weg bij het beest. Yisizsah gaat er tussen in staan om Lorelei af te schermen. Ze krijgt ook een flinke beet van het beest. Cheveyo weet dan het beest af te maken. Rincewind geeft Lorelei een potion en ze komt weer bij. Het was een magical beast, Rincewind gaat op zoek naar zijn  hol en die vindt hij ook. Er zit veel drek en slijm in. We vinden wat items. Een ivoren kam van 250 gp . een tree feather token. Een masterwork heavy shield en een masterwork breastplate van blue dragon hide en een chainshirt.