KM_02_08

Hoofdstuk 2 – Rivers Run Red

Aflevering 8 – 9 sarenith 4710

et is weer tijd om even op krachten te komen en we blijven een paar dagen in de outpost. Lorelei heeft ondertussen haar eerste brouwsel af. Rincewind wil wel een deal met haar sluiten om het te verkopen in zijn kroeg. Dan gaat Lorelei het bos in om een Wolf te zoeken als companion. Catori gaat haar tent bouwen.

Elgan vraagt of Oleg niet een opdracht heeft waar hij wat mee kan verdienen. Met een paar dagen heeft hij wel wat zegt Oleg.

Na vijf dagen komt er een boodschapper uit Restov aan. Hij gaat naar Oleg en die wijst naar ons. Hij komt bij Lorelei en zegt: “Jullie zijn de houders van het charter? Ik heb een boodschap van de heren van Restov. Ik heb hier een scroll met een verzoek.” hij wil de scroll aan Lorelei geven. Die zegt: “Ik ben niet de leider van de groep.” Ze roept Rincewind. Hij geeft de scroll aan Rincewind. Er staat in:

Rincewind laat hem de kaart zien. De man is duidelijk onder de indruk. Hij vraagt: “Hebben jullie meerdere kopieën hebben. Dan kan ik die aan de Swordlords laten zien.” Rincewind zegt dat hij dat zal regelen. De man zegt dat hij hierop zal wachten. Hij krijgt een glas Lorebrew. Rincewind vertelt wat er hier allemaal de afgelopen maanden gebeurd is. De boodschapper zal dit tegen de heren vertellen. Rincewind zegt dan dat het wel even kan duren om de kaart te kopiëren en hij loopt weg om een begin te maken. De boodschapper besluit om te overnachten in de outpost. Dat is geen probleem voor hem. Lorelei vraagt aan Oleg om een groter vat. Oleg kijkt haar lachend aan en zegt: “Dat heb ik al geregeld. Ik heb dit geregeld bij een paar mannen die in de outpost kwamen. Ze hadden wat problemen met hun kar. Ik heb ze geholpen en kreeg het vat cadeau.”
De boodschapper krijgt de volgende dag zijn kaart en hij vertrekt naar Restov. Hij zegt: “Blijf hier met een paar dagen ben ik weer terug.”
Kesten vraagt aan Elgan om hem de wildernis te laten zien, vooral het diepere deel van het bos. Elgan stemt hier mee in, maar hij wil hier wel een beloning voor. Ze overleggen met elkaar en komen overeen om voor 300 gp een stuk het bos in te gaan. Elgan laat ze het bos zien en eerst gaan ze naar het eerste bandietenkamp en onderweg komen ze ook nog wat bandieten en wolven tegen, welke geen probleem zijn voor de groep. En na een paar dagen komen ze weer terug. Kesten is zeer tevreden met wat hij gezien heeft.
Catori gaat naar Jhod en vraagt naar de acoliet die wat kruiden zou hebben. Jhod vertelt: “Die zit bij de tempel en met een paar dagen is hij wel terug. Hij heeft wat geestverruimende kruiden gevonden. Ik ga zelf binnenkort weer naar de tempel en als ik hem zie zal zeggen dat hij terug moet gaan.” Lorelei vraagt aan Catori of de zweettent al klaar is, ze wil er ook wel graag gebruik van maken. Catori vindt het prima.
Rincewind heeft er ook wel oren naar, maar hij wordt geweigerd. Catori wil geen mannen in de buurt wanneer ze in haar blootje gebruik maakt van haar zweettent en kruiden om het universum te verkennen, Lorelei steunt haar daarin. Catori heeft ook vijvertje gegraven om in af te koelen en met de aarde later een muur gemaakt, omdat er anders mannen gluren vanuit de trading post.

Na vier dagen komt de boodschapper, Nurag, weer terug. Hij stapt van zijn paard en begroet ons. Rincewind vraagt wat de Swordlords van de kaart vonden. Hij krijgt weer een scroll overhandigd.

Nurag zegt: “Er is een klein potje met goud beschikbaar ter waarde van 100.000 gp voor het stichten van een landgoed. Het is aan jullie om jullie rijk te gaan bouwen. Neem vooral de tijd en zoek een goede plek uit om een stad te stichten. Via mij kunnen jullie het een en ander te regelen met Restov.”

We overleggen waar we onze eerste stad zullen bouwen. Belangrijke posities zijn natuurlijk reeds bestaande gebouwen: Oleg’s trading post, de tempel van Erastil en het fort van de Stag Lord. We weten inmiddels dat het meer bij het fort groter is als dat we in eerste instantie zagen. Er lopen diverse rivieren vanaf zodat we via het water ook kunnen transporteren. Na lang overleg en met een stevige discussie besluiten we om bij Oleg de stad bouwen. Dit heeft toch wel de meest gunstige uitgangspunten.

We bepalen welke gebouwen we gaan bouwen en we verdelen de benodigde functies. Het is wel duidelijk dat Rincewind de ruler wordt, en na flink overleg wordt Catori overgehaald voor de positie van councilor.

Voor Lorelei zijn er ook diverse opties, maar spymaster is toch wel het meest geschikt. Elgan wordt graag gezien als General, maar dat wil hij niet, hij is bescheiden en neemt de rol van warden op zich.

Dan moeten we voor de overige posities nog mensen zien te krijgen. We benaderen eerst Oleg, en na een goed gesprek komen we er uit, hij wordt treasurer. Dan is de beurt aan Jhod, we hebben een geschikte functie voor hem maar hij twijfelt nog wel even. Maar als we vertellen dat er ook een shrine in het stadje komt hapt hij toe en wordt high priest. Met Kesten is het gesprek kort, een aanbod als general kan hij niet laten lopen. Voor Happs hebben we ook een mooie functie als marshal. Maar we moeten toch wel flink op hem in praten voordat hij deze functie aanneemt. Svetlana ziet het ook niet zo zitten om een functie aan te nemen, maar omdat ze veel met mensen omgaat, en goed kan praten is ze uitermate geschikt als grand diplomat. We hebben nog twee functies vacant, daar we er nog geen mensen voor hebben: magister en royal assassin. Al met al zijn we toch wel weer vijf dagen bezig geweest met deze besprekingen.

Nu breekt er een drukke tijd aan, de plannen voor de stad worden uitgewerkt en de bouw vangt aan. Er is nu weinig tijd voor avontuur en de maanden vliegen op. Het kleine stadje begint inmiddels vorm te krijgen, maar er is bijna we een jaar verstreken. Het is nu 10 sarenith 4711.