KM_01_02

Aflevering 2 – 21 calistril 4710

We gaan verder op onderzoek, Rincewind stelt voor om richting het bandietenkamp te gaan. Het zal nog ongeveer een dag reizen zijn. We zijn ondertussen 14 dagen op weg. We gaan richting het zuid oosten. Het begint zo langzamerhand donker te worden dus besluiten we om een kamp op te slaan. Midden in de nacht hoort Oreon wat geluiden. Het lijkt wel alsof er een Wolf nadert, en als hij eens goed luistert komt hij er achter dat het meerdere Wolves zijn. Maar hij kan nog niet bepalen of ze ver weg zijn. Hij maakt Aurelia wakker. Zij luistert ook eens en denkt dat het vijf Wolves zijn. Ze maakt Rincewind en Deyaneira wakker. De Wolves komen aangesneld en vallen aan. Aurelia besluit om in een boom te klimmen en van daar de Wolves te bevechten. Deyaneira komt de tent uit en wordt meteen flink aangevallen. Na een paar flinke beten gaat Deyaneira neer. En even later gaat ook Oreon neer. Rincewind gooit een potion bij Deyaneira naar binnen en dan schiet Aurelia de laatste Wolf af. Rincewind gooit ook een potion bij Oreon naar binnen en Aurelia gooit nog een potion bij Deyaneira naar binnen. Na enkele ogenblikken is iedereen weer een beetje opgekalefaterd. Aurelia weet nog wat huiden van de Wolves te strippen. Deze moeten toch wel 65 gp waard zijn. We besluiten om de volgende dag terug te gaan naar de trading post.

In de trading post gekomen verkopen we de huiden aan Oleg. Rincewind weet met Oreon Oleg te overtuigen van de kwaliteit van de huiden en Oleg geeft ons dan een healing potion en 65 gp. Rincewind vraagt of hij nog meer healing potions heeft. Oleg zegt dat we voor healing potions naar Bokken moeten gaan. Die woont een half dagje verwijdert van de trading post. Bokken is een rare gast, een soort kluizenaar, maar hij kan heel goed potions maken. Rincewind vraagt aan Oleg of Bokken nog ergens om verlegen zit. Oleg antwoordt: “Meestal komt hij voor flesjes. Die heeft hij nodig voor zijn potions.” We kopen voor 10 gp aan flesjes voor Bokken. Dan zegt Oleg dat Svetlana nog wat lekkers te eten heeft voor ons. We gaan snel wat eten. Tijdens het eten zitten we eens te filosoferen over een soort boomhut, om beter beschermd te zijn in het bos.

De volgende dag staan we weer fris op. We zien dat Jhod en Kesten nog steeds aanwezig zijn in de trading post. Op een paal in de trading post zien we nog een paar posters hangen. Een over bandieten die gezocht worden door de Swordlords, er staat een beloning op van 400 gp voor zes verslagen bandieten. En er hangt er een over een Tatzlwyrm, Oleg is op zoek naar een onbeschadigde kop van een beest. We vragen aan Oleg wat een Tatzlwyrm is: “Tatzlwyrm komen uit dit gebied vandaan en zijn afstammelingen van Dragons, ze zijn erg fel en ze zijn giftig. Ik wil graag zo’n kop hebben om boven de poort te hangen. Dat moet gaaf staan. Ik heb verhalen over de Tatzlwyrm gehoord van reizigers die hier bier hebben zitten drinken.”
We beloven Oleg om uit te kijken naar zo’n beest en we besluiten om Bokken met een bezoekje te vereren. Rincewind vraagt of Oleg nog wat nodig heeft van Bokken. Hij zegt: “Er zijn wel reizigers die vragen om endure elements potions. Die kan ik goed verkopen. Betaal er niet meer dan 100 gp voor. Oh ja, de hut van Bokken is niet erg groot, je loopt er zo voorbij. Je moet goed zoeken om de hut te vinden.” We gaan op weg en na een paar uur reizen vermoeden we dat we toch wel in de buurt van de hut moeten zitten. Maar na enige tijd zoeken beseffen we dat Oleg toch wel gelijk heeft. Het is toch echt goed zoeken naar de hut. Het begint ondertussen donker te worden. We besluiten om een kamp op te slaan en de volgende dag weer verder te zoeken.
Na een goede nachtrust gaan we weer op zoek. Zonder problemen vindt Aurelia nu de hut van Bokken. Rincewind roept bij de deur: “Hallo Bokken, we komen van de trading post om wat potions te kopen.” We horen iemand roepen: “Hé, heb je goudstukken bij je, kom maar binnen dan.” We gaan naar binnen en zien een oud verweerd kereltje staan. Hij ziet Deyaneira en roept: “Een witch, oei, eng, wegwezen.” Deyaneira besluit dan maar om naar buiten te gaan. Rincewind vertelt het doel van ons bezoek, het kopen van potions. Rincewind zegt dat hij de inrichting van de hut geweldig vindt. Bokken fleurt helemaal op. Hij vertelt: “Ja, ik heb potions. Er zijn gasten die er gp’s voor geven. Ik heb er een paar, die wil je niet hebben. Kijk maar vies groen van kleur. Ja ik heb ook genezende potions. Niet veel maar met een dag kan ik er vijf maken. Ze kosten wel 150 gp, maar ze zijn wel krachtiger. Ja, want ik ben een geoefende potion maker.” Rincewind neemt de twee potions die hij heeft staan en bestelt er nog vijf bij en hij begint te onderhandelen over de prijs. Hij laat de flesjes zien die we hebben meegenomen en hij vraagt dan ook nog naar endure element potions. Bokken vraagt 900 gp voor de potions. Rincewind zegt: “Je zei toch 700 gp zonder flesjes. Dus als ik de flesjes geeft wordt het dan 500 gp. Dan hoeft jij niet helemaal naar de trading post te lopen voor die flesjes.” Bokken denkt even na en zegt: “Dat scheelt mij weer een wandeling, prima. En van die endure element potions heb ik er ook nog twee. Voor 52 gp mogen jullie ze alle twee hebben. Ik mag jullie wel, ik vind jullie tof. Als jullie mij nu nog ergens mee kunnen helpen, ik maak graag potions, fangberry potions. Maar daar heb ik fangberries voor nodig. Hebben jullie daar wel van gehoord. Ze groeien hier 55 km vandaan. Als jullie er genoeg vinden voor zeven potions krijgen jullie van mij 25% korting op alle potions voor drie maanden. Maar de fanberries moeten wel schoon zijn, anders heb ik er niets aan.” We besluiten om hier te blijven rondhangen tot de potions klaar zijn. Aurelia schiet nog wat konijntjes voor het eten, en dan heeft Bokken de potions klaar. En hij vraagt nog of we weer terug komen. We beloven dat we hem vaker zullen bezoeken en gaan dan terug naar de trading post.

We verkopen de endure elements potions aan Oleg. Hij koopt ze voor 110 gp per stuk. Hij biedt ons weer een maaltijd aan. Hij wil er geen geld voor hebben, wij doen genoeg voor hem zodat hij dit als een beloning voor ons ziet. We besluiten om te gaan slapen om de volgende dag weer vroeg op pad te kunnen gaan.

We staan weer fris op en gaan op weg naar het bandieten kamp. We gaan eerst door het bos waar we de Kobolds gezien hebben. Dan gaan we naar het gebied welk door Tyg Titter Tut is aangewezen waar de bandieten moeten zitten. Het is bosrijk gebied. Er stroomt een rivier door het gebied, de Thorn River. Na een dag lopen slaan we een kamp op en na een rustig nachtje slapen gaan we op zoek naar het kamp. Binnen een paar uur weet Aurelia het kamp op te sporen. We zien een gestrande kar en wat tuigage in het kamp staan. Aan de rand van het kamp zien we een soort wachthutje. Er liggen wat boomstammen in het kamp. Ook staan er nog wat kleine hutjes. Aurelia sluipt wat dichterbij. Ze luistert eens aandachtig. Ze hoort twee gasten praten: “Die Stag Lord, met een grote boog. Een stoere kerel, knap met zijn dronken harses.” Ze sluipt terug en brengt verslag uit. We besluiten om eerst de twee wachters uit te schakelen. Maar als we richting de wachters sluipen stoot Aurelia haar knie en de wachters horen haar. De ene wachter komt aangestormd, maar Deyaneira weet hem in slaap te krijgen. De andere roept: “Indringers!” Hij komt aangestormd en weet Deyaneira te raken. De in slaap gevallen wachter komt weer bij. De andere rent door de rivier richting het kamp, luid om hulp roepend. De ene bandiet is ondertussen afgemaakt, maar dan komt er vanuit het kamp nog een bandiet aanlopen, gevolgd door nog twee bandieten. En na een paar welgemikte pijlen van een van de bandieten gaat Aurelia halverwege de rivier neer. Oreon springt dan de rivier weer in en gooit een potion bij Aurelia naar binnen. En Deyaneira gebruikt haar healing gave om Aurelia er weer boven op te helpen. Even later horen we vanuit het kamp nog wat rumoer. Maar de eerste serie bandieten liggen inmiddels plat. Aurelia loopt verder het kamp in en ziet nog weer twee bandieten staan. En dan ziet Deyaneira ook nog drie bandieten staan als ze naar voren loopt, een van hen is de vrouw met de bijlen. De vrouw met de bijlen slaat Aurelia neer en even later slaat ze ook Deyaneira neer. En om de slachting compleet te maken schiet een andere bandiet Oreon in zijn rug neer. Rincewind besluit te vluchten in deze uitzichtloze situatie.

Na een dag komt hij bij de trading post aan. Hij brengt verslag uit van wat er gebeurd is en hij weet Kesten zo ver te krijgen om meteen mee naar het kamp te gaan. De twee overgebleven bandieten zijn gevlucht. Alleen de lijken liggen er nog. Rincewind neemt de lijken van zijn teamleden mee om ze te begraven. Rincewind neemt de lijken van zijn teamleden mee om ze te begraven. Na twee dagen is hij weer terug bij de trading post. Oleg spreekt nog even met Rincewind over wat er gebeurd is en heeft het nog even over zijn dappere medestrijders. Aurelia, Deyaneira en Oreon worden begraven bij de trading post. Rincewind moet nu op zoek naar een nieuwe groep.