KM_05_61

Aflevering 61 – 02 kuthona 4714

We gaan op onderzoek uit, we moeten tenslotte Irovetti vinden. Rosie vindt drie geheime deuren. We gaan eerst eens kijken achter de eerste geheime deur. Rosie opent de deur. Erachter zit een lange donkere gang. In de gang zitten twee deuren en aan beide einden twee geheime deuren. Catori opent de dichtstbijzijnde geheime deur. In deze gang zitten weer tien deuren, we kijken achter de deuren. We zien achter de deuren een toilet, diverse slaapkamers en een gang die weer op het eind een deur heeft. Dan zien we een grotere kamer, er staan wat tonnen en kisten, een opslagruimte. Verder zien we nog een wachthokje waarin een ballista staat. We kijken om de hoek van de gang en zien nog meer deuren. Achter de deur net voor de hoek zit een bibliotheek met vele boeken. Deze gaan over de historie, kennis en omgeving van Pitax. We zien ook nog wat deuren en een trap omlaag. Rosie opent weer een deur. Er staan wat kratten en tonnen en op het eind weer een deur. Achter een volgende deur zit nog een ruimte met kisten en tonnen. Achter een andere deur zit een lege ruimte met een trap omhoog. En tevens vinden we ook een geheime deur. De trap omhoog herbergt een paar stoelen en het gaat weer omlaag. We kijken in een kleine arena. In de arena zitten twee deuren en aan de overzijde is een balkon. Dan kijken we achter de geheime deur. Er achter zit een klein gangetje met een trap omlaag en nog weer een geheime deur. We kijken nu eerst achter de geheime deur. We zien een klein gangetje met weer een deur. We kijken weer in een gang met allemaal deuren. We besluiten om alle deuren tegelijk open te gooien. Het zijn allemaal slaapkamertjes en achter een deur zit een trap omlaag. En ook nog twee eerder bezochte gangen. We gaan de grote gang aan het begin weer in. We vinden een deur met een gang met slaapkamers. We gaan nu naar de gang waar de ballista staat en gaan de hoek om. We vinden nog een opslagruimte. En voor de rest bewakersruimtes, kamers met ballista’s en opslag ruimtes. En we vinden nog een knusse kamer met een bed, er staan wat boeken en een bureautje, maar niet veel bijzonders. We gaan de bibliotheek weer in en kijken achter de laatste deur. Er staan muziek instrumenten in en het lijkt dat er bovenin een soort solarium is, de ramen zijn extra dik en ook voorzien van een laagje lood. Er is een trap omhoog naar het solarium. We gaan weer verder en vinden weer een gang. We vinden weer een opslagruimte. We vinden nog wat bewakersruimtes en ballistakamers, en ook een ruimte waar de Trolls gezeten hebben. Rincewind kijkt eens in de bibliotheek en weet in een boek te vinden dat dit het oudste gebouw van de stad is, gebouwd door een excentrieke tovenaar met een passie voor ruimtes en deuren, genoemd het paleis van de honderd deuren.

We herinneren ons dat de meest belangrijke ruimtes beneden het paleis zitten. We gaan terug naar de ruimte nabij de arena en gaan daar naar de trap omlaag. We komen in een trofee ruimte en we zien hoofden, botten hoorns van verschillende soorten beesten. We horen was sissen en snauwen. Rincewind denkt: “Dit zijn Hellhounds.” en hij vertelt het. En ja, daar komen er een paar Hellhounds aan, ze branden en ze vallen ons aan. We zien een gat in een van de muren en we zien een grotachtige ruimte. In de ruimte staat een bed en we zien een Gargoyle aankomen. Een van de Hellhounds verdwijnt al gauw in een door Rincewind opgeroepen put. En dan komt er uit het niets een vrouw, of is het een tijger, een Catlady en ook zij valt aan. Rosie begint ondertussen goed gewond te raken. Rincewind weet de Catlady in ijs te zetten en hij teleporteert de Catlady in zijn put. Rosie doodt de Gargoyle en de Catlady sterft in de put. Dan worden Rosie en Rincewind genezen. We vinden een ring of protection en een armor, ook vinden we een ring of invissibillity op de Catlady en de Gargoyle heeft ook nog een armor en wat andere spullen bij zich.

We kijken heel snel in de grot, het is een verlengde van de trofeekamer, een slaapvertrek. Dan gaan we weer terug de trofeeruimte in. Er zitten twee deuren in en we vinden een geheime deur. We openen de geheime deur en komen in een gang. We zien op het einde een trap omhoog. In de gang zitten allemaal celdeuren. In sommige cellen zien we nog restanten van Humans. Achter een deur in de trofeekamer zien we een toilet en als we door de andere deur gaan, een dubbele, komen we in een brede gang en we zien een paar dubbele deuren en op het eind een trap omhoog. Het wordt hier kouder. Rosie opent de eerstvolgende deur. Ze wordt besprongen door een Advanced Dire Tiger en er zit er nog een in de ruimte.