Rosie Knucklebruice

Ras:           Dwarf – female
Leeftijd:      46 jaar
Profession: Barbarian (Armored Hulk)
Alignment:  Chaotic Good
Deity:          Gorum

Rosie is geboren en opgegroeid in een klein gehucht aan de rand van de Icecrime Peaks in de buurt van Skywatch, Hatsenflets genaamd. Een Dwergen nederzetting die floreerde door mijnbouw tot een familie Frost Giants het gebied opeiste en te machtig bleken voor de dwergen gemeenschap. Rosie verloor haar twee broers in dit debakel en werd naar haar oom en tante in Brunderton gestuurd. Om op termijn de kost te kunnen verdienen moest Rosie een vak kiezen, ze had niet veel aanleg voor smeden of mijnen maar vechten kon ze als geen ander en ze was nog razendsnel ook, voor een dwerg. Om de mijnen te bewaken als soldaat was Rosie echter niet geschikt, wanneer er moeilijkheden waren verloor ze al snel haar hoofd en sloeg alles en iedereen die ook maar het lef had in de buurt te komen kort en klein. Geirriteerd door Rosie’s onvermogen nuttig ingezet te kunnen worden stuurde haar oom haar vervolgens naar zijn zwager die een met een groep avonturiers de Golushkin Mountains in zou trekken om nieuwe mijnen te ontdekken.

Deze zwager, Rusthar genaamd, was een barbaar en herkende in Rosie al snel de kwaliteiten die ook hij in ruime mate bezat: een enorme kracht, snelheid, vurig karakter in het gevecht. Hij besloot Rosie onder zijn hoede te nemen en te leren wat hij wist. Rosie’s training geschiedde op het avonturierspad, niet in de veilige omgeving van een krijgsschool. Gelukkig bleek ze een snelle leerling en de ervaring van levensechte strijd bleek een geweldige leerschool. Het duurde niet lang of Rosie’s reputatie als barbaar groeide, haar kunsten met de falchion waren niet eerder gezien en ze werd uitgenodigd die kunsten tegen anderen te testen in een toernooi. De ene na de andere tegenstander delfde het onderspit, op een vals spoor gebracht door Rosie’s onverstoorbare houding buiten de arena. Rosie was namelijk een rustige, nuchtere dwerg die graag een glas whisky dronk in het tentenkamp van het toernooi. Je zou, indien je haar in een dergelijke omgeving zou ontmoeten, nooit vermoeden welk een formidabele tegenstander ze was. Je moest van goede huizen komen wilde je haar pis lauw krijgen. Echter, wanneer de strijd eenmaal losbrak, kwam er een rode waas voor haar ogen en onder luid gekrijs stormde ze op haar vijand af om hem met hand en tand te verslaan.

Er was eigenlijk maar één ding waar ze echt een bloedhekel aan had, dat was magie. Rosie had als kind een nare ervaring opgedaan met magie en is daarbij een goed deel van haar linkeroor verloren. De boosdoener was een onervaren wizzard leerling, een arrogant ettertje dat wraak op Rosie wilde nemen omdat ze hem niet serieus nam. Het volstaat te zeggen dat het kereltje na het incident nooit meer normaal een staf vast heeft kunnen houden.

Rosie had er flink schik in, die toernooien, en liep de ene na de andere af terwijl haar reputatie nog meer groeide. Op een dag kwam er een uitnodiging voor een nieuw toernooi: het Rushlight Tournement en natuurlijk nam Rosie die kans waar. Eenmaal op het toernooi terrein aangekomen zet Rosie haar tent en banner op en duikt de gelagkamer in, waar ze een bijzonder gezelschap ontmoet…