Kyrmanath

Ras:           Half-Elf – female
Leeftijd:      45 jaar
Profession: Paladin
Alignment:  Lawful Good
Deity:          Sarenrae

Kyrmantah is geboren in Longacre in Cheliax. Haar moeder Irina had een verhouding met een Elf die er later vandoor ging. Elfen waren niet zo geliefd in het stadje. Op school had ze er ook veel last van. Ze werd vaak gepest vanwege haar puntoren. Dus bracht ze buiten school veel tijd door in het Whisperwood. Dan pakte ze een grote tak en vocht met de bomen alsof het die vervelende klasgenootjes van haar waren.

Het Whisperwood blijft ook op latere leeftijd een favoriete plek voor haar waar ze veel tijd doorbrengt. Ze dwaalt soms diep in het bos. Zo ook die ene dag. Maar dat had ze beter niet kunnen doen. Er zijn mannen in het bos. Ze zien haar en weten haar in een net te vangen. Ze wordt meegenomen naar Taggun Hold en daar op de slavenmarkt verkocht. Maar ook nu weer zijn de puntoren een probleem, een huisslavin is niet van haar te maken en dus wordt ze gebruikt in de vechtkuilen. Als een strijdster moet ze het publiek vermaken. Ze weet zich redelijk overeind te houden en wordt een van de beste vechtsters.

Als ze er bijna een jaar zit breekt er brand uit in een van de barakken waar ze opgesloten zit en ze weet te ontsnappen. Ze vlucht naar het oosten, Isger in. Ze wordt achtervolgd door een groep slavenjagers en raakt flink gewond. Maar dan weet ze in de bergen aan haar achtervolgers te ontkomen. En in Logas vlucht ze zwaar gewond een tempel van Sarenrae in. De priesters in de tempel genezen haar en verwijderen de slavenhalsband. Ze willen hem weggooien maar Kyrmanath wil hem houden. De halsband wordt verkleint tot armband die ze met trots draagt, het woord ‘Slave’ is nog duidelijk zichtbaar op de armband. Ze besluit een tijdje in de tempel te blijven. In die tijd leert ze veel over Sarenrae en als dank wil ze wat terugdoen. De priesters besluiten om haar op te leiden tot paladijn van Sarenrae. Ze is er van overtuigd om op te komen voor het goede en het kwaad te bestrijden, waarbij haar vechtkunst uit de arena nu wel goed van pas komt. Ook leert ze om gewonde mensen te genezen. Ze heeft eindelijk een doel in haar leven. Maar ook in de keuken van de tempel is ze een uitkomst. Ze weet de lekkerste gerechten klaar te maken. De beesten die ze op oefentochten vangt worden altijd heerlijk bereid

Na een paar maanden wordt ze er op uit gezonden om de strijd tegen het kwade aan te gaan. De clerics vinden het jammer, ze zullen haar kookkunst missen. Ze verblijft een aantal jaren in Kyonin tussen de Elfen en daar wordt ze gewaardeerd vanwege haar daden. Ze had een kleine hoop om haar vader daar te vinden maar dat is niet gelukt. Op zekere dag besluit ze om weer verder te trekken, ook verderop in de wereld hebben ze haar nodig

Via de River Kingdoms komt ze aan in Ellorica. Ze hoort over de aanvallen van de Trolls en besluit om er op af te gaan. Ook dit kwaad moet bestreden worden.