Catori

Ras:           Human – female
Leeftijd:      20 jaar
Profession: Druid
Alignment:  Neutral Good
Deity:          Nature Spirits

Catori werd geboren aan de oostkant van de Mwangi Expanse, een groot regenwoud, in de Hopi stam. Haar moeder was een jager, haar vader had ze nooit gekend. Ze leefden door te jagen op de dieren in het woud en de vruchten en noten van de diversiteit aan planten. Het merendeel van haar zussen waren echter altijd sneller of sterker dan haar en ze had het in haar begin jaren dan ook zwaar te verduren. Zij werden dan ook gekozen om als jager en krijger de stam te beschermen. De druïdes van de stam zagen echter de potentie in Catori en leerden haar hoe ze haar gewonde of zieke zussen kon genezen en verzorgen.

Toen ze oud genoeg was, moest ze ook soms een man genezen. Deze was dan gevangen genomen en werd dan een paar maanden later weer vrijgelaten. Zo was er Artan, een jongen van een jaar of 18, toen een paar jaar ouder dan zijzelf. Hij was aardig tegen haar en ze praatten vaak ondanks dat ze vijanden zouden moeten zijn. Toen hij later overleed aan een ziekte werd ze verdrietig dat ze hem niet kon helpen. Ze ging niet meer mee met jagen en richtte zich op de natuurgeesten, een bron van kracht onder de druïdes van de stam. Druïdes met meer ervaring konden deze geesten oproepen, hadden een dierlijke vriend bij zich of konden zelf in een dier veranderen. Dat wilde Catori ook leren en zo door het regenwoud op haar eigen kat rijden

Op haar 20ste was het zover. Ze kon wat spreuken gebruiken voor diverse doeleinden. Onder andere om natuurgeesten op te roepen als versterking of genezing. Ze kreeg van een druïde een tatoeage over haar linker arm dat bij haar schouder eindigde als de kop van een kat. Dit zou haar naar haar companion moeten leiden. Er volgde een ritueel van meditatie dat een dag duurde en toen zag ze haar metgezel in de verte. Hij had de vorm van een grote kat net als haar tattoo. Ze greep haar spulletjes en rende er achter aan. Dit was haar beproeving en ze wist dat het gevaarlijk was. Meerdere zussen over de jaren heen waren nooit terug gekeerd

De kat leek altijd maar naar het noorden te willen, veranderde van vorm en kleur wanneer het land veranderde, maar Catori raakte hem nooit uit het oog. Zijn sporen waren moeilijk te volgen. Van het regenwoud ging het over in grote vlaktes en daarna in een soort oerbos, met gigantische bomen die ze nog nooit eerder had gezien. Ze kwam ook beesten tegen die ze niet kende. Maar uiteindelijk na een week of drie kwam ze aan in een grot. Daar volledig uitgeput stortte ze in.

Ze werd verkleumd en koud wakker door het likken van een flinke gestreepte kat, genaamd Cheveyo. Ze heeft haar beproeving doorstaan, maar waar was ze nu eigenlijk? De wereld leek flets en dood alsof het kleur mist en het was erg koud. Ze gebruikte wat van haar magie om zich te beschermen tegen de kou en ging de grot uit om hout te zoeken voor een vuurtje. Cheveyo had een stuk vlees mee en ze was wel wat kilo’s verloren door de afgelopen weken. Na opgewarmd en gegeten te hebben gingen ze samen op pad. De grot leek een normale grot en terug kon ze niet meer. Haar jungle outfit was totaal niet geschikt voor dit klimaat en ze zou haar magie moeten gebruiken om de kou te trotseren. Uiteindelijk vond ze voetsporen van mensen en deze leidden haar na een kleine week tot Oleg’s Trading Post.