Aurelia Fairwater

Ras:            Half-Elf – female
Leeftijd:      54 jaar
Profession: Ranger
Alignment:  Chaotic Good
Deity:          Gozreh

Aurelia is opgegroeid als oudste dochter in een gezin van vijf. Aurelia’s moeder was niet haar echte moeder, ze is het resultaat van een buitenechtelijke relatie, wat nogal opviel door haar Elf-achtige voorkomen. Haar Human moeder had Aurelia gelukkig geaccepteerd en beschouwde haar als haar eigen dochter. De familie jaagde op wild voor de handel in huiden. Ze hadden een eenvoudige woning in de handelspost van Oleg, maar het grootste deel van het jaar waren ze in de wildernis te vinden. Vaak ook trokken ze the Stolen Lands in voor de jacht. Haar familie: vader, moeder en twee broertjes, een tweeling van 10 jaar, leefde veelal rondtrekkend in de wildernis.

Toen Aurelia 22 jaar was trof het noodlot de familie Fairweather. Terwijl zij bezig waren een kamp op te slaan aan de Shrike rivier, een klein stukje the Stolen Lands in, werd de familie overvallen door een door een bende Orcs, Aurelia was op dat moment net water aan het halen en wist zich te verschuilen in het struikgewas. Ze zag echter haar hele familie voor haar ogen afgeslacht worden. Aurelia was totaal in shock en had vervolgens drie maanden lang in de wildernis rond gezworven tot ze door een ranger gevonden werd. Deze ranger, een Elf genaamd Rondolin, heeft Aurelia onder zijn hoede genomen en haar de tricks of the trade bijgebracht. Aurelia had al een neus voor het tracken van wild sporen, een gave die ze in het werkveld van haar familie al deels ontwikkeld had. Rondolin leerde haar ook dieren te beïnvloeden en allerlei andere skills die een ranger nodig heeft om te kunnen overleven in de natuur.

Aurelia sprak de eerste tijd helemaal niet en was erg schuw. Hoewel Rondolin haar vertrouwen door veel geduld op den duur wel won, zou Aurelia altijd wat mensenschuw blijven en niet veel praten. In de wildernis was ze op haar plek, in dorpen voelde ze zich altijd onprettig en op haar hoede. Aurelia heeft twee missies:

  1. Wraak te nemen op de bende Orcs die haar familie afgeslacht heeft.
  2. Een plekje op aarde te vinden om haar eigen te maken, waar niemand haar zal storen.

Op een dag hoort Rondolin een heel interessant nieuwtje: de Swordlords van Rostland roepen avonturiers op om the Stolen Lands te verkennen en er een nederzetting te stichten. Het wordt tijd voor Aurelia om haar vleugels uit te slaan en dit is precies waar ze op gewacht heeft. Met Rondolin’s zegen gaat ze pad.

Aurelia sterft in het gevecht met de leidster van het bandietenkamp op 26 calistril 4710: De ene bandiet is ondertussen afgemaakt, maar dan komt er vanuit het kamp nog een bandiet aanlopen, gevolgd door nog twee bandieten. En na een paar welgemikte pijlen van een van de bandieten gaat Aurelia halverwege de rivier neer. Oreon springt dan de rivier weer in en gooit een potion bij Aurelia naar binnen. En Deyaneira gebruikt haar healing gave om Aurelia er weer boven op te helpen. Even later horen we vanuit het kamp nog wat rumoer. Maar de eerste serie bandieten liggen inmiddels plat. Aurelia loopt verder het kamp in en ziet nog weer twee bandieten staan. En dan ziet Deyaneira ook nog drie bandieten staan als ze naar voren loopt, een van hen is de vrouw met de bijlen. De vrouw met de bijlen slaat Aurelia neer en even later slaat ze ook Deyaneira neer. En om de slachting compleet te maken schiet een andere bandiet Oreon in zijn rug neer. Rincewind besluit te vluchten in deze uitzichtloze situatie.