Erthran

Ras:           Human – male
Leeftijd:      34 jaar
Profession: Warpriest
Alignment:  Neutral
Deity:          Gorum

Erthran was geboren in Restov. Hij was in zijn jeugd een vrij stil en saai persoon. Zijn ouders wisten niet wat ze met hem aan moesten. Op school was hij maar een matige leerling. Zijn vader vond hem ongeschikt om bij hem in het bedrijf te nemen als handelaar in wapens.

Toen het zover kwam dat hij dan toch een vak moest leren werd hij naar de tempel van Gorum gebracht. Hij moest maar iets van monnik worden. Zijn ouders hadden het gehad met hem. Maar ook in de tempel wist men geen raad met hem. Hij had nergens interesse voor. Op een dag kwam er vanuit New Stetven een warpriest op bezoek, Selvin Oakhurst. Selvin vertelde zijn belevingen ’s avonds tijdens het eten. Erthran was in eens een en al oor. Hier zag hij wel wat in. Maar in eerste instantie wilde ook Selvin niets met de jongen beginnen. Echter in de tempel wilde men toch wel dat Erthran iets nuttigs ging doen en na wat aandringen besloot Selvin om Erthran op te leiden. Het was niet gemakkelijk maar toch lukte het Selvin om de nu 20 jarige Selvin het een en ander bij te brengen. Hij ging met Selvin mee op rondreis door Brevoy en beleefde toch wel enige gevaarlijke avonturen. Uiteindelijk, na toch wel een aantal reizen, gaf Selvin hem zijn zegen en was Erthran nu toch echt opgeleid als warpriest. Inmiddels was Erthran 32 jaar oud.

Erthran kwam weer terug in de tempel in Restov en voerde nu vele opdrachten uit. Dit tot tevredenheid van de leiding van de tempel. Op zekere dag werd er een patrouille onder leiding van Kesten naar Oleg’s Trading Post gestuurd ter bewaking. Dit was ook een goede opdracht voor Erthran en hij ging mee. Na de stichting van Ellorica bleef hij hier rondhangen en verrichte toch wel enige goede opdrachten. Hij ging ook vaak met Jhod mee als bescherming naar de tempel van Erastil in het woud.

Nadat de leiders van Ellorica terugkwamen van een missie in the Nomen Heights bleek dat er een van de leiders niet meer terug was gekomen. Erthran zag dit als een kans om zich te bewijzen en hij meldde zich aan om met de groep mee te gaan.

Erthran sterft na het gevecht met de wizard in het kasteel van baron Hannis Drelev op 18 pharast 4714: Op een gegeven moment hoort Lorelei wat lawaai alsof er een paneel verschuift en ze ziet baron Drelev weg gaan. Catori rent naar beneden om te kijken of baron Drelev door het luik verschijnt. Dan komt er een wizard de troonzaal in en die laat de opgeroepen Stone Giant van Catori verdwijnen. De Imp komt nu ook terug, het is echter een Dust Mephit. Baron Drelev komt ook weer te vooorschijn. Dan doet de wizard een spreuk en gaat Erthran neer, hij vergaat tot stof.