Elgan

Ras:           Human – male
Leeftijd:      25 jaar
Profession: Barbarian
Alignment:  Neutral
Deity:          Gorum

Van zijn jeugd weet Elgan eigenlijk niet veel, alleen dat hij opgegroeid is in een weeshuis in New Stetven. Vanwege zijn rode haren werd hij vaak gepest door de overige kinderen. Tot op zekere dag hij er zo genoeg van kreeg dat hij er op los sloeg. Hij kreeg de bijnaam ‘de barbaar’. Lang bleef hij niet meer in het weeshuis, men vond hem veel te ruw. Een tijdje zwierf hij door de straten. Maar op een dag werd hij opgepikt door een koopman die wel wat in hem zag om op zijn spullen te passen.

Elgan bleef een paar maanden bij de koopman, Janos Glymp. Maar het begon hem te vervelen, hij zocht wat uitdagender. En die kwam in de persoon van sir Pether Woodrigde, een krijger in dienst van het huis van Surtova. Hij zag wel wat in Elgan en hij leidde hem op tot een redelijk vechter. Maar Sir Pether bleef zeggen: “Vechten kan je wel, maar je blijft altijd een barbaar.” Maar Elgan haalde dan zijn schouders op en dacht: “Hij kan zeggen wat hij wil maar ik heb het hier naar mijn zin, ik leer vechten en ik heb een dak boven mijn hoofd en lekker te eten. Wat wil ik nog meer.” En Elgan groeide toch wel in de vechtkunst. ’s Avonds vermaakte hij zich in de kroegen met lekker bier en hij was gek van gokspelletjes.

Sir Pether was zeer tevreden en op een dag riep hij Elgan bij zich: “Elgan, ik heb hier een mooie opdracht voor je. Ik heb hier een document van Lord Noleski Surtova om the Greenbelt te gaan verkennen. Dit lijkt mij wel wat voor jou.” En zo ging Elgan op weg naar Oleg’s Trading Post om daar de overige leden van de groep te ontmoeten. Maar niet alles liep volgens plan, net voor Restov werd hij aangevallen door een groep Wolves. Hij wist ze van zich af te slaan maar was zwaar gewond. Hij werd gevonden door een paar boeren die hem naar het hutje van de genezeres Deyaneira brachten. Na een paar weken goede verzorging begonnen zijn wonden weer te genezen. Maar hij besefte dat hij nu eigenlijk bij de trading post zou moeten zijn. Hij sprak hierover met Deyaneira en vroeg of zij voor hem wilde gaan om te vertellen dat hij nog kon komen.

Deyaneira vertrok naar Oleg’s Trading Post en Elgan besloot om nog maar wat aan te sterken in Restov. Hij leefde er een aantal dagen in wat duistere kroegjes en dronk en gokte er op los. Maar na twee weken kwam hij tot bezinning. Hij ging terug naar de hut van Deyaneira om te kijken of ze was teruggekomen.

In de hut hoorde hij een aantal vrouwen. En het ging er wild te keer. Hij stapte naar binnen en zag dat het een groep witches waren. Een van de witches zag hem en riep: “Ken jij die troel die hier woont, we zijn op zoek naar haar. Als je haar ziet breng haar dan bij ons, we zullen je rijkelijk belonen.” Elgan zag dat een van de witches over haar buik begon te wrijven. Dit kon nooit veel goeds betekenen. Hij rende de deur uit en besloot om naar de trading post te gaan om Deyaneira te waarschuwen.

Elgan wordt gedood door een Baobhan Sith op 3 lamashan 4711 in een oud Elfen ford: Lorelei ziet een vrouwspersoon in de kamer. Ze lijkt naar buiten te kijken. Het is iemand in witte gewaden met een rode sjaal om haar middel. Ze heeft goud blond haar. Lorelei begroet de dame. Ze draait zich om, het is een knappe dame met groene ogen. Ze begint te dansen. Lorelei en Catori krijgen het idee dat de dame ze naar boven probeert te lokken met haar dans. Ze ziet dat het niet lukt en valt dan aan. Het lijkt een soort ondode te zijn. Ze bijt Lorelei. Lorelei en Catori vluchten naar beneden en naar buiten. Dan lijkt de dame door de muur naar buiten te gaan en ze springt omlaag. Ze weet Rincewind te domineren. En dan weet ze Elgan en Cheveyo te verdoven. Ze bijt Elgan en blijft aan hem hangen. Elgan verliest wat van zijn kracht. Rincewind valt nu op bevel van de dame Elgan aan. Elgan weet zich los te maken uit de beet van de dame. Hij kan vluchten, maar ze begint weer te dansen, hij raakt hier zo gecharmeerd van, hij wil niet vluchten. Dan slaat en bijt ze Elgan nog een paar keer en Elgan gaat neer. Kort daarna geeft ze hem de genadeslag, met een flinke beet sterft Elgan.